logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Zoran Blagojević novi predsednik IO Wiener Stadtische osiguranja

SRBIJA  • Od samog osnivanja kompanije „Wiener Städtische osiguranje“ Beograd a.d.o, Branko Krstonošić bio je na mestu generalnog direktora i predsednika Izvršnog odbora. Nakon gotovo četiri decenije radnog veka u osiguranju, on odlazi u penziju.

Promena u rukovodstvu stupiće na snagu 27. decembra 2015. godine, kada će ga na poziciji predsednika Izvršnog odbora zameniti Zoran Blagojević, dosadašnji Izvršni direktor ove kompanije.


Kako je navedeno u saopštenju kompanije, od kada je, pre 13 godina, „Wiener Städtische osiguranje“ osnovano kao greenfield investicija, pod rukovodstvom Branka Krstonošića ova firma je konstantno rasla u brojkama. Od prvobitnih 6 zaposlenih i jedne kancelarije, tim ove kompanije danas broji oko 1.200 ljudi koji posluju u 40 poslovnica širom zemlje. Veliko međunarodno iskustvo osnivača „Vienna Insurance Group“, spojeno sa dugogodišnjim iskustvom koje je sa sobom doneo Branko Krstonošić, rezultiralo je time da je kompanija danas četvrta u ukupnom osiguranju, a druga u životnom osiguranju na našem tržištu – navedeno je u saopštenju. Kako se dodaje, od samih početaka karijere, nakon sticanja diplome na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Krstonošić imao je priliku da uči od vrhunskih stručnjaka iz oblasti osiguranja. Od radnog mesta pripravnika, strpljivo se peo do pozicije predsednika Izvršnog odbora. U svojoj radnoj knjižici, Krstonošić ima upisana imena tri velike osiguravajuće kompanije, u kojima je ostao gotovo jednak broj godina. Svakoj je bio maksimalno posvećen, temeljeći svoj profesionalni autoritet na čvrstom znanju, dugogodišnjem iskustvu i dobroj komunikaciji sa podređenima. Na mestu predsednika Izvršnog odbora Branka Krstonošića zameniće Zoran Blagojević, koji je svoju karijeru u ovoj kompaniji započeo 2003. godine, da bi 2008. godine preuzeo poziciju predsednika Upravnog odbora kompanije „Wiener Re“ a.d.o. Beograd. Četiri godine kasnije, 2012. godine, nastavio je karijeru u „Wiener Stadtische osiguranju“, na poziciji izvršnog direktora. Izvršni odbor ove kompanije u narednom periodu, pored njega, činiće i Ljubica Vujačić i Svetlana Smiljanić. Takođe, za novog predsednika Nadzornog odbora „Wiener Städtische osiguranja“ imenovan je magistar Peter Hofinger, koji će na ovu funkciju stupiti početkom 2016. godine. Kompanija „Wiener Städtische osiguranje“ je član „Vienna Insurance Group“ (VIG), vodeće austrijske osiguravajuće kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi koja neprekidno beleži rast i već godinama ima najbolji rejting od svih društava na ATX indeksu. Oslanjajući se na tradiciju ove osiguravajuće kuće, koja traje već 190 godina,“Wiener Städtische osiguranje“ obezbeđuje pouzdanost i sigurnost za gotovo 150.000 zadovoljnih klijenata u Srbiji, dodaje se u saopštenju kompanije. Izvor: ekapija.com