logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2024 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Akcija Sava osiguranja – Srce za svet

BEOGRAD • Sava osiguranje je uz podršku JKP „Zelenila-Beograd“ realizovalo akciju pod nazivom „Srce za svet“

Izvođeni su radovi na uređenju osam cvetnih baštica koje se nalaze uz centralnu stazu, koja vodi do Muzeja savremene umetnosti u parku Ušće.

Tradicionalno, Sava osiguranje svakog proleća obeležava Dan Osiguravajuće grupe SAVA sprovodeći akciju iz segmenta društveno-odgovornog poslovanja. U skladu sa održivom orijentacijom Grupacije od ove godine to više neće biti samo dan, već inicijativa svih zaposlenih da sa svojim postupcima budu odgovorni prema ljudima i životnoj sredini. Zbog toga, Dan Osiguravajuće grupe SAVA postaje inicijativa „Srce za svet“.

Pošto su još uvek određene epidemiološle mere na snazi, odlučeno je da se ove godine organizuje akcija na otvorenom i da se doprinese da grad Beograd izgleda uređenije i lepše. Zajedno sa kolegama JKP „Zelenila-Beograd“ volonteri – zaposleni iz Sava osiguranja, u parku Ušće, očistili su cvetne žardinjere od korova i okopali sadnice cveća.

Pored toga, u toku akcije zaposleni Sava osiguranja saznali su gde završava biološki otpad koji nastaje prilikom uređivanja parkova, travnjaka i dr. Tokom izvođenja radova na održavanju zelenih površina stvara se velika količina raznovrsnog biološkog otpada. “Zelenilo” se u skladu sa tehničkim mogućnostima trudi da sve što je biljnog porekla i sve što je razgradivo preradi u korisne produkte i koristi u daljoj proizvodnji i radu.

Baštice koje su uređivane predstavljaju zelena „ostrva“ projektovana tako da predstavljaju prave cvetne oaze koje oplemenjuju zelene parkovske površine. Ove baštice napravljene su 2017. godine, u okviru obimnih radova koji su tada izvođeni na kompletnoj rekonstrukciji parka Ušće.

Baštice su formirane uz centralnu stazu „Umetnost“ (Art) koja se vezuje za Muzej savremene umetnosti i podržava sadržaje na otvorenom u funkciji Muzeja, kao što je galerija na otvorenom. Ovo je najduža i najšira staza, sa površinom od 2800 m². Ova staza ima funkciju i prijatnog prostora za okupljanje sugrađana, upravo zbog cvetnih oaza u kojima sugrađani uživaju. Sa tog mesta, posetioci imaju neometan pogled na arhitektonski jedinstven objekat Muzeja savremene umetnosti, Park prijateljstva i jedan od simbola starog dela Beograda, Sabornu crkvu na drugoj strani reke Save.

Izvor: sava-osiguranje.rs

Tagovi: #sava osiguranje