logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Završena deseta jubilarna sezona odbojkaške Wiener Stӓdtische Super lige

SRBIJA • Deseta sezona elitnog odbojkaškog takmičenja Wiener Stӓdtische Super liga završena je pobedom Vizure u ženskoj i Crvene zvezde u muškoj konkurenciji.

U sezoni 2015/2016 odigrano je 236 utakmica, a od početka postojanja Wiener Lige ukupno 2.144  utakmice. 

Igračice i igrači Super lige su na spisku reprezentacija Srbije za Olimpijske igre, Grand Prix i Svetsku ligu.

Zavrsena-deseta-jubilarna-sezona-odbojkaske-Wiener-Stadtische-Super-lige_news (1)

Nacionalno odbojkaško takmičenje Wiener Stӓdtische Super liga u sezoni 2015/2016 završeno je pobedom Vizure u ženskoj i Crvene zvezde u muškoj konkurenciji. Finale lige ostaće zapamćeno po tome da se igralo čak 10 utakmica i to pet u muškoj i pet u ženskoj kategoriji. Tokom ove sezone odigrano je ukupno 236 utakmica, a za proteklih deset godina, koliko traje Wiener liga, ukupno 2.144 utakmice. Na konferenciji za novinare organizovanoj 10. maja povodom završetka sezone, kao kruna deset godina duge saradnje između kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL), dodeljene su nagrade najboljoj odbojkaškoj ekipi decenije, najboljoj igračici i igraču u aprilu, najboljoj mladoj igračici i igraču sezone i MVP igračici i igraču sezone.

„Deceniju dugo sportsko sponzorstvo, jedno od najtrajnijih u Srbiji, dokaz je kvaliteta ove saradnje, ali i stabilnosti Wiener Stӓdtische osiguranja,“ rekla je Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora ove kompanije. „Imajući u vidu dosadašnje rezultate odbojkašica i odbojkaša, kao i činjenicu da se na spisku reprezentacije Srbije za Olimpijske igre, Grand Prix i Svetsku ligu 2016 nalazi 7 igračica i 4 igrača iz Wiener Lige, jasno je da smo odabrali pravi put“.

Cilj sponzorisanja odbojkaske lige je obezbeđivanje sredstava i pomoć klubovima, kako bi mogli da razvijaju mlade talente i promovišu ovaj izuzetan sport. Vremenom, saradnja između kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje, OSS i UOKPL širila se kroz nagrađivanje najboljih. Do danas je uručeno 112 nagrada za najbolje igrače i igračice meseca i 14 nagrada za najbolje mlade igrače sezone u obe kategorije. U 2011. godini saradnja je proširena na sponzorstvo Super kupa, a 2013. je ustanovljena i MVP nagrada za najbolje igrače Prvenstva.

Dodatni doprinos razvoju odbojke ova kompanija dala je i kroz projekat „Sportski čas – Ispravi se!“, koji je takođe deo saradnje sa OSS i UOKPL. Projekat ima za cilj edukaciju osnovaca u školama širom Srbije o značaju odbojke za pravilno držanje i zdravu kičmu. Kroz ovaj sportsko-edukativni program dosad je prošlo oko 6.000 đaka u 31 gradu. Prema evidenciji sa terena, interesovanje za odbojku se povećalo za oko 15 odsto što je značajan doprinos ovog projekta dodatnoj popularizaciji odbojke.

Izvor: wiener.co.rs
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…