logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Zavarovalnica Sava će biti drugi najveći osiguravač u regiji

LJUBLJANA • Grupa Sava Re strateški će objediniti Zavarovalnicu Maribor, Tiliu, Velebit osiguranje i Velebit životno osiguranje pod imenom Zavarovalnica Sava. Udruživanjem će se ojačati pozicije za razvoj i širenje na tržištu Europske unije, poručili su iz Zavarovalnice Sava.
Zavarovalnica Sava će biti drugi najveći osiguravač u regiji

Već ranije je najavljeno da bi ujedinjeno osiguravajuće društvo trebalo zaživeti krajem godine. Biće to, piše Delo, drugi najveći osiguravač u regiji bivše Jugoslavije, „s modernom organizacijskom kulturom koja seže mnogo dalje od ‘lokalizacije’ trenutnih tržišnih udela“. Predviđeno je da formalno­ pravni proces spajanja završi u novembru, upisom u sudski registar i početkom poslovanja Zavarovalnice Sava na tržištu, piše Delo.

Sinergijsko delovanje udruživanja će se odraziti na povećanje troškovne efikasnosti, pa će novo društvo biti dugoročno konkurentnije i uspešnije, najavljuju iz matične reosiguravateljne kompanije. Najavljuju takođe, da će moderna korporativna kultura omogućiti da osiguravajuće društvo nudi pregledne, razumljive i efikasne usluge koje će održavati stvarne potrebe klijenata.

Pozitivne učinke spajanja tako će prvi osetiti osiguranici, tvrde u slovenskom osiguravajućem društvu.

Novo osiguravajuće društvo aktivno će razvijati nove proizvode, koji će biti usklađeni s održivim razvojem i prilagođeni novim tehnologijama, te pomagati lokalnu zajednicu, zaključuje se u saopšenju.

Inače, Sava Re na meti je preuzimanja Adris Grupe odnosno Croatia osiguranja. Najjači hrvatski osiguravač drži već gotovo petinu udela u Savi Re.

Izvor:www.seebiz.eu
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…