logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Wiener Städtische osiguranje donacijom od 3 mil. RSD deci poklonilo lepši i bezbedniji prostor za igru

BEOGRAD • Javno komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“, uz podršku kompanije Wiener Städtische osiguranje, završilo je radove na kompletnoj sanaciji zelene površine u ulici Bulevar Mihajla Pupina 141 na opštini Novi Beograd.

Na ovaj način stanovnici bloka 30 dobili su na korišćenje još jedno savremeno dečije igralište. Ukupna površina koja je sanirana obuhvata preko 1.150 m2.

Vrednost radova iznosi oko 3.000.000 dinara, a ova sredstva je donirala kompanija kompanija Wiener Städtische osiguranje.

Na dečijem igralištu postavljena je gumena podloga u crvenoj i zelenoj boji što ceo prostor čini dinamičnim i interesantnim. Ova podloga je otporna na UV zračenje, atmosferske prilike i sigurna je za čovekovu okolinu, jer je izrađena od materijala koji u proizvodnji, transportu i ugradnji ne zagađuju životnu sredinu. Dečije igralište je ograđeno metalnom ogradom u delu interne saobraćajnice kako bi korisnici mogli bezbrižnije da se igraju, a svi dečiji rekviziti su u skladu sa važećim standardima. Na pomenutom igralištu postavljeno je i devet klupa sa naslonom i tri žičane đubrijere a oko igrališta obnovljen je travnjak setvom semena dok je postojeća vegetacija sačuvana. Izgrađena je i betonska staza koja ovo dečije igralište deli na dve celine.

wiener-igraliste „Od početka poslovanja u Srbiji, kao jedan od svojih strateških prioriteta ima i podršku lokalnoj zajednici, kroz društveno odgovorne projekte. Za naše aktivnosti na polju društvene odgovornosti dobili smo Günter Geyer nagradu koju dodeljuje Vienna Insurance grupacija čiji smo deo. U konkurenciji od 25 zemalja osvojili smo drugo mesto i dobili sredstva u iznosu od 30.000 evra da ih ponovo investiramo u društveno odgovorne projekte. Gotovo polovinu ovog iznosa uložili smo u uređenje dečijeg igrališta na Novom Beogradu, a doplatili smo i jedan, manji deo, tako da su ukupna donirana sredstva za izgradnju ovog igrališta oko 3.000.000 dinara. Ostatak smo investirali u druge društveno odgovorne projekte. Želja nam je bila da ovom donacijom našoj deci obezbedimo lepši i bezbedniji prostor za igru“, izjavila je medijima Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora kompanije Wiener Städtische osiguranje.

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…