logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Wiener osiguranje u Hrvatskoj nastavlja sa uspešnim poslovanjem

HRVATSKA • Wiener osiguranje, član vodeće grupe osiguranja u centralnoj i istočnoj Evropi, Vienna Insurance Group, u 2015. godini ostvarilo je neto dobit od 25,6 miliona kuna, što je odraz stabilnosti poslovanja Društva, strogog upravljanja troškovima i konzervativne politike ulaganja.

Rezultati prvog tromesečja 2016.

U prvom kvartalu 2016. godine Wiener osiguranje ostvario bruto premija od 148,3 kuna. Time je u poređenju sa istim periodom prošle godine ostvaren rast premije od 5 odsto i rast tržišnog udela 6 odsto.

Životna osiguranja beleže zaračunatu bruto premiju od 65,2 miliona kuna, a neživotna 83,2 miliona kuna. Znatan rast zabeležen je u osiguranju imovine (12 posto), a u osiguranju plovila i osiguranju od opšte odgovornosti premašuje 30 posto. Ostvarena dobit Društva za prvo tromesečje 2016. godine iznosi 9 miliona kuna, što je povećanje od 11,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Wiener osiguranje zadržalo je čvrstu 5. poziciju na rang listi osiguravača u Hrvatskoj.

„Rezultatima 1. tromesečja ove godine Društvo je realizovalo planirane premijske ciljeve i zadržalo finansijsku stabilnost i bezbednost. Poslovni ciljevi Društva usmereni su na dalje povećanje profitabilnosti kroz rast premijskog prihoda i povećanje tržišnog udela zajedno sa smanjenjem poslovnih troškova.“, izjavio je Walter Leonhartsberger, predsednik uprave Wiener osiguranja.

Novi programi osiguranja

Wiener osiguranja prepoznalo je potrebe tržišta i u 2016. počelo prodavati novu generaciju životnog osiguranja. Tako su, u januaru predstavljeni novi program: Flexi Benefit – kojim je omogućeno klijentima da sami kombinuju sume osiguranja za slučaj smrti i doživljenja, kao i dinamiku rasta godišnje premije, te Credit i Family Benefit programi riziko osiguranja sa jasno definisanom namenom. U segmentu životnih osiguranja sa jednokratnom uplatom premije ističe se program Moj (o) siguran prinos – osiguranje za slučaj smrti i doživljenja sa atraktivnim godišnjim prinosom, kod kojeg osiguranik preuzima rizik ulaganja.

Temelji za daljnji rast

Kroz više od 100 prodajnih mesta lociranih u celoj zemlji, s gotovo 600 zaposlenih u prodaji i jakom spoljnom prodajnom mrežom koja obuhvata agencije, brokere i Erste banku, cilj Wiener osiguranja je omogućiti klijentima potpunu osiguravajuću zaštitu, te brzu i efikasnu obradu šteta. Društvo uvek teži pouzdanosti i verodostojnosti u ophođenju s poslovnim partnerima, zaposlenima i akcionarima te je sa svojih gotovo 800 zaposlenih spremno na ostvarenje vrhunskih rezultata u tekućoj poslovnoj godini.

Izvor: svijetosiguranja.rs
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…