logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

VIG novi tržišni lider na bugarskom tržištu

BUGARSKA • Vienna Insurance Group (VIG) koja u vlasništvu na bugarskom tržištu ima dva osiguravača – Bulstrad i Bulstrad Life – nalazi se na prvom mestu na tom tržištu s udelom od 14,5 posto

VIG u prvoj polovini godine ostvario 84 mil. eura bruto premije.

Bulstrad, specijalovan za neživotna osiguranja, prikupio je oko 58 mil. eura premije u prvoj polovini godine i ima tržišni udeo od 12,7 posto u segmentu neživota. Bulstrad Life ostvario je bruto premiju od 26 miliona eura u prvih šest meseci ove godine. Bulstrad Life sa tržišnim udelom od 21,5 posto drži prvu poziciju u životnim osiguranjima u Bugarskoj.

Bulstrad Life takođe je broj jedan u segmentu zdravstvenog osiguranja, gde je u prvoj polovini 2017. godine ostvario oko 8,5 miliona eura premija. To odgovara udelu od 27 posto ukupnog tržišta zdravstvenog osiguranja u Bugarskoj.

VIG ima vrlo dobre performanse u Bugarskoj. Njegova vodeća pozicija je primarno rezultat dobrog poslovanja u osiguranju motornih vozila i zdravstvenog osiguranja. Promocija zdravstvenog osiguranja je deo našeg menadžment programa Agenda 2020., izjavio je Peter Hofinger, član uprave VIG-a zadužen za Bugarsku.

Izvor: Osiguranje.hr
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…