logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

VIG: Jasno poboljšanje svih ključnih pokazatelja

VIG • Vienna Insurance Group na pravom putu u prvoj polovini 2018. godine.

  • Premije su porasle za +3,6 posto na oko 5,2 milijarde €.
  • Dobit (pre oporezivanja) porasla je za +5,5 posto na oko 233 mil. €.
Polugodišnji rezultati Vienna Insurance Group VIG za 2018. godinu pokazuju dalje poboljšanje ključnih pokazatelja.

Stabilnost, pouzdanost i spremnost za budućnost kratak je rezime naših ciljeva. Stalno poboljšanje ključnih pokazatelja potvrđuje da smo pouzdani, a ciljevi koji su prvobitno bili predviđeni za 2019. već su preneseni u ovu godinu. Sistematski koristimo naš program upravljanja „Agenda 2020“ kako bismo i dalje bili spremni za budućnost.“, izjavila je Elisabeth Stadler, generalna direktorka Vienna Insurance Group.

VIG Grupa ostvarila je 5,2 milijarde € premije, što predstavlja povećanje od +3,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukoliko se isključi efekt smanjenja jednokratnih premija životnog osiguranja, povećanje iznosi solidnih + 5,7 posto.

Svi segmenti VIG-a doprineli su značajnom povećanju premije, tako da je Srbija, koja pripada CEE regionu, zabeležila dvocifrenu stopu rasta od 11,6 posto.

Dobit Grupe (pre oporezivanja) u odnosu na prethodnu godinu porasla je za +5,5 posto na oko 233 miliona €. Kombinirana kvota Grupe nakon reosiguranja, isključujući prihode od ulaganja, zabeležila je dalje znatno poboljšanje na 96,3 posto.

Na kraju prve polovine 2018. godine racio solventnosti VIG Grupe bio je na 222 posto u odnosu na kraj 2017. kada je bio na 220 posto.

Izvor: vig.com

VESTI iz osiguranja  |  Budite u toku…