logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

UNIQA osiguranje: Devet godina uspeha i odgovornog poslovanja u Srbiji

SRBIJA • UNIQA osiguranje, vodeća osiguravajuća kompanija u Austriji i jedna od 5 najuspešnijih u Srbiji, ove godine obeležava 9. godišnjicu poslovanja u našoj zemlji.


UNIQA osiguranje, vodeća osiguravajuća kompanija u Austriji i jedna od 5 najuspešnijih u Srbiji, ove godine obeležava 9. godišnjicu poslovanja u našoj zemlji.

UNIQA osiguranje posluje na 19 tržišta u Evropi i ukupno ima više od 10 miliona zadovoljnih klijenata. Tokom 9 godina poslovanja u Srbiji, kompanija je u različite sfere uložila više od 60 mil EUR. U 2014. godini uspešno je završen i proces akvizicije „Basler osiguranja“ u vrednosti od oko 9 mil EUR, nakon čega „UNIQA Srbija“ ima 730 zaposlenih i 33 prodajna mesta.

Nije zanemarljiv ni podatak da je kompanija ispunjavajući svoje obaveze prema državi, u proteklih devet godina, na ime poreza i doprinosa platila više od 3 milijade dinara.

Kao društveno odgovoran član zajednice, UNIQA je tokom devet godina poslovanja podržala desetine humanitarnih projekta, pomogla brojnim zdravstvenim ustanovama, domovima za decu, prihvatilištima, obrazovnim i sporstkim institucijama, izgradila 4 košarkaška terena, pružila podršku UNICEF-om projektu „Škola bez nasilja“ i učinila mnogo toga kako bi unapredila kvalitet života u zajednici kojoj posluje. Na društveno odgovorne projekte kompanija je uložila blizu 80 miliona dinara i time pomogla da se vrati osmeh na lice, pre svega ugroženoj deci, a zatim i ostalim slojevima stanovništva.

Prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije, UNIQA je poslednjih 8 godina za redom proglašavana najažurnijom u isplati šteta na motornim vozilima, što je uspeh na koji smo posebno ponosni.

Povodom 9 godina poslovanja u Srbiji, Gordana Bukumirić, glavna izvršna direktorka UNIQA osiguranja je istakla: „Osnovni postulati UNIQA osiguranja su poštovanje najviših standarda u poslovanju, konstantna briga za dobrobit klijenata, inovativni pristup, uvođenje novih komunikacijskih kanala, proizvodi i usluge koji se prilagođavaju potrebama klijenata, tačnost, brzina i partnerski odnos. U poslednjih 9 godina uspešno sarađujemo sa pola miliona klijenta u Srbiji za koje smo izdali više od tri miliona polisa osiguranja. Sa druge strane, želimo da budemo dobar komšija zajednici u kojoj poslujemo i aktivno doprinesemo poboljšanju kvaliteta života naših građana, što je jedan od prioriteta u kompaniji“

UNIQA je snažan i prepoznatljiv brend, koji klijenti prepoznaju kao lidera u inovacijama.

Jedan od načina na koji širimo svest građana o važnosti prevencije i brige o zdravlju, jeste kroz MedUNIQA privatno zdravstveno osiguranje, koje građanima obezbeđuje pokriće troškova lečenja u više od 600 najboljih privatnih i državnih zdravstvenih ustanova u 60 gradova. MedUNIQA kontakt centar, dostupan 24 časa dnevno je jedinstven i po tome što savet i podršku klijenti dobijaju direktno od lekara koji odgovaraju na sve pozive naših građana, što daje neophodnu sigurnost i poverenje. Kao deo programa promocije prevencije zdravlja, proteklih godina organizovali smo blizu 2.000 besplatnih pregleda za građane Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Kragujevca u specijalnim UNIQA medicinskim kamionima zdravlja.

UNIQA osiguranje, kao simbol stabilnog, kvalitetnog i inovativnog poslovanja, prva je uvela i koncept ekskluzivnih agencija. To je nov način prodaje koji, pod okriljem UNIQA grupe, udružuje internacionalno znanje sa lokalnim iskustvom i afirmiše privatni i porodični biznis u Srbiji. Do 2015. godine uspešna saradnja je ostvarena sa 6 generalnih agencija na teritoriji Vojvodine i Beograda

Osim brojnih usluga i rešenja koja je odvajaju od konkurencije, UNIQA je jedino osiguravajuće društvo koje ima posebno razvijeno odeljenje za saradnju sa bankama – Banko osiguranje u kome je lider na našem tržištu.

Kompanija je osvojila i brojne nagrade, a 2012. godine proglašena je najboljim osiguranjem u Srbiji od strane „World Finance“-a.

Nakon uspešnog poslovanja u 2014. godini, ukupni rezultati poslovanja kompanije tokom devet meseci 2015. godine ukazuju da se trend uspešnog poslovanja nastavlja. O tome najbolje govore sledeće činjenice da je ukupna premija za devet meseci 2015. godine za 13% veća u odnosu na isti period prošle godine i iznosi oko 4,5 milijardi dinara.

I u narednom periodu, UNIQA nastavlja sa trendom rasta iz prethodnih godina, kao i sa odgovornim i stručnim poslovanjem, kako bi opravdala poverenje svojih klijenata i nastavila sa poslovnim uspesima.

izvor: ekapija.com