logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Triglav želi preuzeti albanski INSIG

SLOVENIJA • Najveće slovenačko osiguravajuće društvo, Triglav, zainteresovano je za preuzimanje albanskog osiguranja INSIG, neslužbeno saznaje list Finance.

U Triglavu ovu informaciju zasada nisu ni potvrdili ni negirali.


„U skladu s javno objavljenom strategijom, Triglav grupa je u potrazi za mogućnostima za dalji rast i razvoj u regiji, organski kao i kroz potencijalne akvizicije odabranih konkurenata. Konkretne aktivnosti na tom polju ne možemo komentarisati“, ističu iz Triglava.
Već neko vreme se zna da su ciljna tržišta Triglava jugoistočna Europa, gde je osiguravajuće društvo sada među vodećim osiguravajućim grupama.
Podsetimo, Ministarstvo za ekonomski razvoj i ministarstvo financija Republike Albanije objavilo je prodaju albanskog osiguravajućeg društva INSIG, koje je u 100% državnom vlasništvu.  Traženi početni iznos je 15,3 miliona eura, dok se prema zakonu bira ponuđač s najvećom ponudom. Rok za dostavu ponude je 10. mart 2016, a domaće i strane kompanije mogu dobiti tendersku dokumentaciju i detaljne uslove prodaje, te bilans kompanije za posljednje tri godine do 9. marta 2016. kod albanskog Ministarstva finansija.
Izvor: osiguranje.hr