logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Studenti u poseti DUNAV osiguranju

SRBIJA • Studenti završne godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu bili su gosti kompanije DUNAV osiguranje.

Cilj posete bio je da se unaprede praktična znanja akademaca i studenata master studija, ali i da se budući stručnjaci upoznaju s konkretnim iskustvima iz prakse. 


Bila je to i prilika da studenti ekonomske struke saznaju dosta toga o poslovanju osiguravajućeg društva koje je u svojoj oblasti lider na domaćem tržištu.

Studente Ekonomskog fakulteta predvodili su dekan te visokoškolske institucije prof. dr Branislav Boričić i prof. dr Jelena Kočović.

Kompanija DUNAV osiguranje pruža priliku mladim budućim ekonomistima da u Kompaniji, u okviru niza stručnih predavanja, saznaju mnogo toga što ih interesuje iz oblasti osiguranja, bilo da se radi o uslugama osiguravajuće zaštite ili o korporativnom funkcionisanju najvećeg društva za osiguranje u Srbiji. To je, već po običaju, preraslo u tradiciju.

Generalni direktor kompanije DUNAV osiguranje mr Mirko Petrović srdačno je dočekao studente i poželeo im dobrodošlicu. Direktor je tom prilikom, pored ostalog, istakao da je „Dunav“ najveći brend osiguranja u Republici Srbiji i regionu, s tradicijom dugom skoro 70 godina.
 studenti-dunav-osiguranje
Tržišno učešće „DUNAV osiguranja je ukupno 27,6 odsto, a samo u neživotnom osiguranju je 30 odsto, što je izuzetno visoko u celokupnom prostoru delatnosti osiguranja koji popunjavaju kompanije koje se bave pružanjem osiguravajućih usluga. To učešće obezbeđuje snažna prodajna mreža sa 29 filijala i preko 600 prodajnih mesta. Saradnja Beogradskog univerziteta i kompanije DUNAV osiguranje traje decenijama. Naša želja je uvek bila da sarađujemo s najboljima. Beogradski univerzitet je naša najznačajnija i najveća visokoškolska ustanova. To je uvek bila pokretačka snaga i našeg društva i naše privrede, rasadnik najeminentnijeg stručnog kadra. Mnoštvo studenata s Beogradskog univerziteta po završetku obrazovanja gradilo je svoju profesionalnu karijeru u „Dunavu“, obavljajući vrlo složene i odgovorne poslove. „Dunav osiguranje“će u perspektivi biti otvoreno za najbolje studente Beogradskog univerziteta, i uveren sam da će se ta čvrsta saradnja nastaviti u vremenima koja dolaze – naglasio je  Petrović.
Dekan beogradskog Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić istakao je da ta institucija obrazuje kadrove ekonomske struke, kao i kadrove koji su usmereni ka osiguranju. On je studentima poručio da ne smeju preskakati nijednu lekciju na fakultetu, jer će se ispostaviti da će u svojoj profesionalnoj karijeri, baš ta lekcija biti problematična.

Profesor Ekonomskog fakulteta Jelena Kočović poručila je studentima da je želja tog fakulteta da najbolji kadrovi ostanu u Srbiji.

Hteli smo da skrenemo pažnju na najbolje studente državnog fakulteta kojima je mest ou Srbiji. Nadam se da će neki od današnjih posetilaca prvo zaposlenje naći upravo u DUNAV osiguranju, poručila je ona.

Kočović je navela da je današnja poseta za studente značajna, jer se oni i inače obrazuju u oblasti osiguranja, a to je prilika da potvrde znanja koja su stekli na fakultetu.

dunav-osiguranje-studenti-ekonomskog-fakulteta

Studentkinja Dunja Mastilović u izjavi novinskoj agenciji TANJUG rekla je da je tokom posete „Dunavu“ čula dosta korisnih stvari i zahvalila se profesorki Kočović što je dovela grupu studenata koji prate njen predmet u posetu Kompaniji ovog formata. Njen kolega s Ekonomskog fakulteta Aleksandar Milojević u izjavi TANJUG-u istakao je da mu je poseta, budući da namerava daupiše master studije na smeru aktuarstvo, izuzetno bitna. On se zahvalio celom menadžmentu „Dunav osiguranja“  i primetio da je potrebno da i druge organizacije slede primere kompanije.

Prema njegovim rečima, „Dunav“ kao lider na tržištu osiguranja, može da pruži korisno praktično iskustvo svima koji žele da se zaposle u toj oblasti.

Doktor Dragica Janković, direktorka Funkcije za aktuarstvo i upravljanje rizicima u „Dunav osiguranju“, u svom izlaganju i prezentaciji veoma je sadržajno predstavila studentima Kompaniju „Dunav osiguranje“. Studenti su se s radom„Dunav dobrovoljnog penzijskog fonda“, kao i s mogućnostima i razlozima za dobrovoljno penzijsko osiguranje, upoznali iz izlaganja Zorana Milivojevića, izvršnog direktora „Dunav društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom“. O reosiguranju i značaju i iskustvima u oblasti reosiguravajuće delatnosti govorila je Zorana Pejčić, generalna direktorka „Dunava re“.

 Izvor. www.blic.rs
foto: Promo