logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Simončeli: Srbija će u 2015. ostvariti rast privrede.

SRBIJA • Srbija je završila sa recesijom, jer će u ovoj godini ostvariti rast privredne aktivnosti, ocenio je danas predsednik i generalni direktor kompanije za osiguranje Đenerali Srbija (Generali) Andrea Simončeli (Simoncelli) i istovremeno izrazio uverenje da će doći do rasta tržišta, kako životnog, tako i neživotnog osiguranja.

„Srbija je definitivno izašla iz recesije, pre svega zahvaljujući naporima vlade od prošle godine, koje daju rezultate“, rekao je Simončeli na Okruglom stolu NIN Fokusa „Osiguranje – godinu posle poplava: šta smo naučili“, na kome je Tanjug medijski pokrovitelj.

Pozitivan pokazatelj rasta privrednih aktivnosti je to što je Srbija prošle godine privukla milijardu evra stranih investicija, napominjuići da naša zemlja ima komparativnu prednost dobrih trgovinskih veza sa Rusijom i EU

On je rekao da u ovoj ogodini očekuje da će životno osiguranje nastaviti da raste dvojicreno u odnosu na prošlu godinu, a neživotno će ostvariti rast oko četiri odsto.

Na Okruglom stolu o osiguranju, koji je organizovao nedeljnik NIN, uz medijsku podršku Novinske agencije Tanjug, biće reči o obavezi države u situacijama elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa, o tome da li je to razvojna šansa industrije osiguranja, da li je pomoć države oštećenim građanima „medveđa“ usluga osiguravačima i rastu tržišta osiguranja u 2014. uprkos recesiji.

Učesnici Okruglog stola raspravljaće i o poreskoj politici, fiskalnim olakšicama i drugim podsticajima države, kao i značaju osiguranja za brži privredni rast, sa primerima iz Srbije i sveta, a madju temama biće i pitanje kako promeniti percepciju osiguranika i uloga osiguravača i države u tome, a kao i argumenti za i protiv obaveznog i dobrovoljnog osiguranja.

Izvor: blic.rs