logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Nagrada za Wiener Stӓdtische osiguranje.

BEOGRAD • Wiener Stӓdtische osiguranje a.d.o. Beograd dobilo „Guenter Geyer“ nagradu za društvenu odgovornost.

Wiener Stӓdtische osiguranje planira da ovaj novac usmeri u nove projekte društvene odgovornosti u Srbiji.


U konkurenciji oko 50 kompanija iz 25 zemalja sveta, Wiener Stӓdtische osiguranje a.d.o. Beograd je osvojilo drugu nagradu za društvenu odgovornost, i to za projekte Sportski čas – Ispravi se!, 100 hrastova za 10 godina, kao i za saradnju sa NURDOR-om, Kolom Srpskih sestara i Domom za decu bez roditeljskog staranja Drinka Pavlović. Nagradu od 30 hiljada evra Wiener Stӓdtische osiguranje usmeriće u nove projekte društvene odgovornosti u Srbiji. Petu godinu zaredom Günter Geyer nagradu na nivou Vienna Insurance Group dodeljuje glavni akcionar Wiener Städtische Versicherungsverein da bi svoje članice podsetio na odgovornost prema svom okruženju i zajednici u kojoj žive i posluju.

„Sportski čas – Ispravi se!“ su sportsko-rekreativne radionice koje kompanija WSO sprovodi od 2011. godine u osnovnim školama širom Srbije, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Podstaknuta rezultatima istraživanja po kojima oko 60 odsto školske dece ima deformitet kične zbog lošeg držanja i dugog sedenja ispred kompjutera, kompanija je pokrenula akciju promovisanja odbojke kao najzdravijeg dvoranskog sporta za pravilnu kičmu. Do sada je akcija održana u oko 30 škola širom Srbije, a da je imala uspeha pokazuje činjenica da se interesovanje za odbojku posle svakog časa poveća za oko 15 odsto.

Projekat „100 hrastova za 10 godina“ realizovan je povodom desetogodišnjice poslovanja kompanije WSO u Srbiji: u 10 gradova je posađeno po 10 sadnica pretežno hrasta, kao tradicionalno srpskog drveta i simbola dugovečnosti, čiji životni vek dostiže i do 400 godina. U projekat je bilo uključeno više od 60 volontera, a cilj projekta bio je održivost – posađena stabla nastavljaju samostalno da žive, a istovremeno pomažu podizanju svesti okruženja o značaju prirode, i mogućnosti kompanija da utiču na životnu sredinu.

Tokom 2013. godine, kompanija Wiener Stӓdtische osiguranje usmerila je aktivnosti i na podršku siromašnim građanima i ljudima u nevolji, a posebno deci. Organizovana je modna revija poznate srpske kreatorke Vladanke Celić, a prikupljena sredstva su donirana Domu za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“ u Beogradu.

U saradnji sa humanitarnom organizacijom Kolo srpskih sestara, zaposleni u kompaniji WSO su prikupljali odeću i hranu za siromašne građane u 10 gradova širom Srbije. Kolo srpskih sestara je jedna od najuglednijih humanitarnih organizacija u zemlji koja se bavi dobrotvornim radom u Srbiji od 1903. godine.