logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Dragan Filipović novi direktor GENERALI grupe u Srbiji i Crnoj Gori

SRBIJA – CRNA GORA • Dragan Filipović biće imenovan za novog kantri menadžera Generali grupe u Srbiji i Crnoj Gori, od 1. januara 2016. godine. On će postati generalni direktor i predsednik Odbora „Generali osiguranja Srbija“ a.d.o. kao i predsednik Odbora direktora „Generali osiguranja Montenegro“ a.d. Na ovim pozicijama, naslediće Andreu Simoncellia koji će preuzeti top menadžment poziciju u „Generali grupi“ u Poljskoj.


Dragan Filipović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i 1994. godine započeo svoju karijeru u „Delta grupi“. Marta 2011. godine postao je član Izvršnog komiteta i zamenik generalnog direktora „Generali osiguranja Srbija“, kao i direktor prodajne sile neživotnih osiguranja i razvoja proizvoda. Pored toga, on je i član Odbora direktora i jedan od Izvršnih direktora Generali Dobrovoljnog penzijskog fonda.

Luciano Cirina, CEO „Generali CEE Holdinga“, je rekao:

– Zaista sam zahvalan što će se Andrea preseliti u Poljsku, koja je najveće tržište u regionu centralno-istočne Evrope. Zahvaljujući njegovom rukovođenju, naše aktivnosti u Srbiji i Crnoj Gori postale su velika priča o uspehu i siguran sam da će isto tako upravljati i u Poljskoj. Dragan Filipović je već dokazao svoje snažne upravljačke sposobnsti i na tržištu je veoma uspešno rukovodio našim poslovima u oblasti neživotnog osiguranja. On je najbolji naslednik, koji garantuje još veće poboljšanje našeg poslovanja.

izvor: ekapija.com