logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

AXA: Tri godine zaredom najbrže rastuće osiguranje u Srbiji

BEOGRAD • AXA Osiguranje predstavilo godišnje rezultate.

AXA Osiguranje, deo AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, već treću godinu zaredom je najbrže rastuća osiguravajuća kuća u Srbiji po ukupnim prihodima, saopšteno je na današnjem predstavljanju godišnjih rezultata kompanije. U 2015. godini premija AXA Osiguranja prvi put je premašila milijardu dinara, a na kraju godine dostigla je 1,4 milijardi dinara, što je za 70 odsto više nego godinu dana ranije.


„Za nas je 2015. godina bila godina razvoja i nastavka realizacije planova koje AXA ima na srpskom tržištu. Ostvarili smo dobre rezultate u izazovnom poslovnom ambijentu, praćenom početkom primene novog zakona o osiguranju, što je za našu industriju od izuzetnog značaja. Proširili smo internu prodajnu mrežu, učvrstili i produbili saradnju sa partnerima u bankoosiguranju i istovremeno povećali broj partnera u brokerskoj mreži. Godinu iza nas obeležila je i digitalna transformacija kompanije. Sprovodimo je kako bismo našim klijentima i partnerima olakšali poslovanje sa nama koristeći najmodernije tehnologije, izjavio Adamandios Hadžistilis, generalni direktor AXA Osiguranja, podsetivši da je u toku 2015. godine AXA Osiguranje otvorilo online prodavnicu putnog osiguranja.

axa-osiguranje-foto

U prošloj godini AXA Osiguranje izdalo je više od 145 hiljada polisa osiguranja, što predstavlja rast od 75 odsto u poređenju sa 2014. godinom. Rast broja klijenata praćen je i povećanjem broja prijavljenih šteta za preko 60 odsto, a u ukupan iznos isplaćenih šteta po svim vrstama osiguranja je 243 miliona dinara. Prema podacima Narodne banke Srbije, AXA Osiguranje je na kraju 2015. godine najažurnija osiguravajuća kompanija na tržištu po pitanju rešavanja šteta u osiguranju od autoodgovornosti sa stopom od 93,70 odsto.

Poslovanje u prošloj godini obeležilo je i uspostavljanje saradnje sa partnerima iz Privredne komore Srbije i kompanije Coface na projektu Excellent SME, posvećenom najboljim malim i srednjim preduzećima u Srbiji. AXA Osiguranje biće zlatni partner ovog projekta u 2016. godini, a svim zainteresovanim SME kompanijama u Srbiji obezbeđena je besplatna analiza potreba za osiguranjem, kao i rizika i opasnosti kojima je njihov posao izložen.

Na kraju prošle godine AXA Osiguranje imalo je 320 zaposlenih, uključujući i zaposlene iz filijale u Subotici, koja je otvorena krajem prošle godine. AXA Osiguranje ima osam filijala u sedam gradova u Srbiji.

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…