logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Uspešan Wiener volonterski dan: BACI 5, OČISTI SVET

SRBIJA • Tradicionalna volonterska akcija zaposlenih u kompaniji Wiener Städtische osiguranje, održana je u petak, 30. septembra, pod sloganom BACI 5, OČISTI SVET, a po prvi put, zaposleni su simultano sproveli akciju u pet regionalnih centara: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Subotici.

 Akcija Wiener volontera: BACI 5, OČISTI SVET
U ovogodišnjoj akciji, koja je podrazumevala čišćenje javnih zelenih površina, učestvovalo je oko 125 Wiener volontera, a saradnja je ovom prilikom uspostavljena i sa studentima Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura” Univerziteta ”Singidunum”, koji su bili deo čitavog projekta. baci-5-ocisti-svet Slogan BACI 5, OČISTI SVET trebalo je da ukaže na pet osnovnih vrsta otpada (plastiku, staklo, papir, metal i organski otpad) čijim se pravilnim odlaganjem čuva životna sredina, a pored čišćenja lokacije, u okviru ovogodišnje volonterske akcije, studenti primenjene ekologije održali su kratko predavanje o primarnoj separaciji otpada i sproveli zabavni informativno-edukativni kviz, nakon čega su najbolji timovi, u svih pet regionalnih centara, dobili simbolične nagrade u vidu brendiranih saksija sa cvećem. Ovogodišnja akcija Wiener volonterski dan oborila je rekord u broju volontera koji su u njoj učestvovali, te sa ponosom možemo reći da smo uspeli da pošaljemo snažnu poruku o važnosti aktivnog promovisanja odgovornosti koje jedna kompanija ima prema društvu u kojem posluje.
 Lokacije u regionalnim centrima čiji su delovi sa zelenim površinama čišćeni:
 •   Beograd: Priobalni deo Ade Ciganlije (u saradnji sa JP Ada Ciganlija)  •   Novi Sad: Kamenički park u okviru Dečijeg SOS sela (u saradnji sa JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad)  •   Niš: Spomen park Bubanj (u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula)  •   Čačak: Sportski centar „Mladost“ (u saradnji sa JKP Komunalac Čačak)  •   Subotica: Trg Lazara Nešića (u saradnji sa JKP Čistoća i zelenilo Subotica)  Wiener volonterski dan deo je programa korporativnog volontiranja „Social Active Day“, koji Vienna Insurance Group sprovodi u 25 zemalja u kojima posluje. Izvor: wiener.co.rs
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…