logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

UNIQA donirala 1,5 miliona dinara širom Srbije

BEOGRAD • UNIQA osiguranje, već punih 12 godina, godinu započinje ulaganjem u humanitarne projekte, širom Srbije.

UNIQA osiguranje | nagrada Planeta biznis za 2017. godinu.

I ove godine, ova uspešna kompanija, nastavila je ovu humanu tradiciju i donirala sredstva u iznosu od skoro 1.500.000 dinara institucijama za nezbrinutu decu i decu sa smetnjama u razvoju u Veterniku, „Duško Radović“ iz Niša, Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice, SOS Dečjem selu u Kraljevu, kao i organizaciji SOS telefon za žrtve nasilja. Ova novčana sredstva iskorišćena su za nabavku neophodnih električnih aparata, medicinskih pomagala i opreme, rashladnih uređaja, ali i za studentske stipendije i novčana sredstva neophodna za rad organizacije.

uniqa-donirala-15-miliona-dinara-ustanovama-sirom-srbije

Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici, ne samo da nastavimo tradiciju ulaganja u humanitarne projekte, već i da ovakvim akcijama podignemo svest o problemima u našem društvu. Verujemo da ćemo na ovaj način pomoći našim sugrađanima koji žive u drugačijim životnim uslovima, koji detinjstvo provode bez roditeljske pažnje ili onih koji su pretrpeli teške životne nedaće. Ovakvim ulaganjima želimo da doprinesemo da problemi ustanova za decu bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja, osobe s intelektualnim smetnjama postanu vidljiviji. Ujedno želimo da motivišemo i druge kompanije da se uključe i pomognu da svim članovima našeg društva osiguramo jednako dobre životne uslove. Ukoliko smo ovim donacijama izmamili iskrene osmehe na makar nekoliko lica – naša misija je i više nego uspešna, izjavila je direktorka sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja Sonja Marić.

I ove godine humanitarnoj akciji pridružili su se i zaposleni u UNIQA osiguranju koji su svojim donacijama u vidu slatkiša i knjiga omogućili da štićenici ovih ustanova započnu novu godinu uz poklone i osmehe. Zajedničkim zalaganjem UNIQA tim skupio je čak 300 kilograma slatkiša koji će biti raspoređeni ustanovama širom Srbije.

UNIQA osiguranje je dugogodišnji prijatelj Doma u Veterniku koji broji 517 štićenika. Ove godine obezbedila nam je električne uređaje i belu tehniku u vrednosti od 250.000 dinara koja će služiti za opremanje pet stambenih jedinica. Uvek se radujemo ovakvim donacijama koje su od velikog značaja za našu instituciju, jer tako osposobljavamo naše štićenike da se pripreme za život nakon izlaska iz Doma, izjavila je direktorka Doma u Veterniku Ana Vila.

Dečje selo u Sremskoj Kamenici trenutno broji 80 štićenika. Veoma smo ponosni što je čak njih 15 aktivnih studenata na Univerzitetu u Novom Sadu. Donacija UNIQA osiguranja u visini od 300.000 dinara namenjena je upravo stipendiranju naših studenata i značajno će doprineti poboljšanju kvalitetu njihovog života, kaže direktor Dečijeg sela Mirko Jankelić.

Za nepunih 12 godina koliko posluje na tržištu Srbije, UNIQA osiguranje je uložilo više od 85.000.000 dinara u projekte korporativno društvene odgovornosti. UNIQA osiguranje je proteklih godina prepoznata kao kompanija koja veliku pažnju posvećuje humanitarnom radu, zbog čega je i osvojila nagradu Planeta biznis za 2017. godinu.

Saznajte više… →   

VESTI iz osiguranja  |  Budite u toku…