logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Uniqa BiH: rast premije i liderska pozicija u životnom osiguranju

BIH • UNIQA osiguranje ostvarilo je u 2015. godini ukupnu premiju u iznosu od 53,3 miliona KM što je rast od 7,4 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kontinuiranim rastom iznad prosečnog tržišnog rasta, UNIQA je i u prethodnoj godini povećala ukupno tržišno učešće.


UNIQA osiguranje ostvarilo je u 2015. godini ukupnu premiju u iznosu od 53,3 miliona KM što je rast od 7,4 posto u odnosu na prethodnu godinu. Kontinuiranim rastom iznad prosečnog tržišnog rasta, UNIQA je i u prethodnoj godini povećala ukupno tržišno učešće.

Najznačajniji rezultat ostvaren je u oblasti životnih osiguranja. Sa rastom premije od 10,5 posto, UNIQA je ostvarila lidersku poziciju u životnim osiguranjima sa 24,4 posto tržišnog učešća.

Certifikat za najbolje korisničko iskustvo u osiguranju

Izvrsnost koja stoji iza imena UNIQA i liderska pozicija u životnim osiguranjima dodatno je potvrđena certifikatom Customers’ Friend Award of Excellence („prijatelj kupaca – nagrada za izvrsnost“) koji su ovoj osiguravajućoj kući dodelili zadovoljni klijenti osiguranja života. Ovaj certifikat rezultat je prvog istraživanja švajcarske kuće ICERTIAS sprovedenog na bh. tržištu tokom protekle godine.

– Jako smo ponosni i privilegovani certifikatom dodeljenim za najbolje korisničko iskustvo među osiguravajućim kućama. I ove godine ćemo se truditi da ostanemo prijatelj našim klijentima i da opravdamo njihovo poverenje. Sve ovo čini naš portfelj jačim u pogledu zadovoljnih osiguranika i doprinosi dugoročnom poslovnom uspjehu naše kompanije – kazala je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

UNIQA – osiguranje sa najvećim procentom lojalnih klijenata

Kvalitet i poverenje klijenata prema UNIQA osiguranju potvrđuje i istraživanje renomirane istraživačke agencije GfK BH, sprovedeno u novembru 2015. godine na reprezentativnom uzorku u FBiH i RS. Prema rezultatima ovog istraživanja, korisnici osiguranja najspremniji su preporučiti UNIQA osiguranje svojoj rodbini, prijateljima i kolegama (59,6 posto). Ovaj indikator u određenoj meri opisuje lojalnost klijenata prema pružaocu usluga i ujedno se može protumačiti da UNIQA ima najveći procenat lojalnih klijenata na bh. tržištu, stoji u zvaničnom izvještaju GfK BH.

UNIQA prva među vodećim osiguravajućim društvima u isplati šteta

Prema zvaničnim podacima Agencije za nadzor za 2015. godinu, UNIQA je prva među vodećim osiguravajućim društvima na tržištu u ažurnosti obrade i isplate odštetnih zahteva sa procentom od 94,32 posto rešenih u odnosu na prijavljene štete, što je iznad proseka glavnih i najvećih konkurenata ove osiguravajuće kuće.

Navedenim postignućima UNIQA je dodatno potvrdila da su klijenti u fokusu, vrhunski kvalitet, posvećenost i brzina u isplati šteta osnov poslovanja UNIQA osiguranja.