logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Priprema se najveći skup Osiguravača regije – SORS

BUDVA • U Budvanskom hotelu Splendid održana je sednica Upravnog odbora SORS-a, međunarodnog udruženja osiguravača i reosiguvarača koji čine predstavnici 13 društava: Lovćen osiguranje iz Crne Gore, Zavarovalnica Triglav i Pozavarovalnica Sava RE iz Slovenije, Bosna Reosiguranje, Sarajevo-osiguranje i Triglav BH osiguranje iz Bosne i Hercegovine, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje i Inženjerski biro iz Hrvatske, DDOR, Dunav osiguranje i Dunav RE iz Srbije, i Osiguratelna polisa iz Makedonije.


Ovo udruženje generiše interese branše osiguranja u regiji u kojoj bruto fakturisana premija osiguranja prelazi preko 3 milijarde eura.

Predsednik Upravnog odbora ove ugledne međunarodne asocijacije prof. dr. Radenko Purić, izvršni direktor Lovćen osiguranja kazao je da je zadatak sednice Upravnog odbora je da donese niz odluka koje će biti usmerene ka kvalitetnoj pripremi  najveće regionalne konferencije osiguravača i reosigravača koja se tradicionalno održava u Sarajevu, a ove godine će se održati od 8 -10. juna.

“Konferencija SORS je, inače, susret na najvišem nivou industrije osiguranja, koji svake godine okuplja preko 200 predsednika uprava i ostalih vodećih ljudi najznačajnijih osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regije a proteklih godina ugostio je i svetski poznata društva poput AON, Gen Re, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Willis i druga, što samo dodatno potvrđuje ugled i značaj koji SORS zauzima u industriji osiguranja. Na Upravnom odboru smo definisli i teme koje ove godine interesuju branšu i pitanja na koja branša mora dati odgovore.“, kazao je Purić.

Glavna tema ovogodišnje SORS konferencije je Inovacije kao osnovna pretpostavka razvoja tržišta osiguranja i reosiguranja sa podtemama: Inovacije u razvoju postojećih i novih usluga osiguranja, Upravljanje i distribucija osiguravajućih usluga u kontekstu primene inovacija, Inovacije u primeni prava, odnosno pravne regulative u osiguranju i Inovacije u upravljanju rizikom osiguranja i reosiguranja u kontekstu alternativnih transfera rizika osiguranja. Takođe će biti održana i dva okrugla stola na teme: Uslovi obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i Reosiguranje profesionalnih odgovornosti.

Govoreći o značaju SORS susreta Radenko Purić je konstatovao da je to u stvari poligon za transfer i razmenu znanja o temama koje su životne i s kojima se osiguravači svakodnevno susreću ili ih tek očekuju. Informacije koje se u takvoj atmosferi razmene s kolegama iz struke, više su nego dragocene i ne mogu se naći ni na jednom drugom mestu.

Svojim velikim interesom, predstavnici iz brojnih osiguravajućih i reosiguravajućih društava regije i sveta koji svake godine posećuju SORS, to uveliko potvrđuju.“ – zaključuje Purić.

Izvor:www.bankar.me

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…