logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Predsednica Uprave VIG-a posetila Sarajevo i Wiener osiguranje

BIH • Gđa Elisabeth Stadler je u sklopu posete Sarajevu i prisustvovanju otvaranju festivala Baščaršijske noći, uz koncert Sarajevske filharmonije pod nazivom „Pozdrav iz Sarajeva“ i pod palicom maestra Uwe Theimera 1. jula 2016., upriličila i posetu Wiener osiguranju VIG.

 Predsednica Uprave VIG-a u poseti BiH

Baščaršijske noći su jedan u nizu događaja u sklopu projekta Godine kulture BiH – Austrija 2016, koji na poseban način spaja kulture dve zemlje, a koji se održava tokom čitave godine i širom zemlje. Vienna Insurance Group, zajedno sa Wiener osiguranjem i Wiener Städtische Versicherungsverein, je podržala projekat, te je i na ovaj način pomogla daljem razvoju kulture u BiH.

Poseta Bosni i Hercegovini, Sarajevu i Wiener osiguranju mi predstavlja izuzetno zadovoljstvo i prvi put sam ovde. Projekat „Godina kulture BiH – Austrija 2016.“, čiji smo sponzori, me je posebno impresionirao, a naročito festival „Baščaršijske noći“ i koncert „Pozdravi iz Austrije“ koji ga otvara, predvođen legendarnim maestrom Uwe Theimerom. Ovu priliku sam iskoristila da posetim i našu lokalnu kompaniju u BiH – Wiener osiguranje VIG, koji ima dobre pokazatelje razvoja na polju životnih i imovinskih osiguranja koji su strateški proizvodi na nivou grupacije i ima ozbiljne planove za regiju Sarajevo, uz proširenje centrale i kreiranje novih radnih mesta. Izuzetno mi je drago da podržavamo i kulturu i na taj način utičemo na poboljšanje celokupne kvalitete života u vašoj predivnoj zemlji, uporedno sa razvojem tržišta osiguranja, izjavila je gđa Stadler.

predsednica-uprave-vig-a-posetila-je-sarajevo-i-wiener-osiguranje-1

Gđa Elisabeth Stadler je preuzela funkcije generalne direktorke i predsednice Uprave Vienna Insurance Group, najveće osiguravajuće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa sedištem u Beču. Vienna Insurance Group posluje u 25 zemalja, ostvarirvši oko 9 milijardi Eura premijskog prihoda u 2015. godini i ima blizu 23.000 zaposlenih. Wiener osiguranje VIG je član grupacije, ima razgranatu mrežu od 8 Filijala, 5 Regionalnih centara i preko 50 poslovnica širom zemlje te nastavlja sa širenjem i osvajanjem još većeg tržišnog udela u BiH.

Izvor:www.wiener.ba
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…