logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2023 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Povećanje prodaje osiguranja u postojeći ekonomskim uslovima

Beograd • Regionalna konferencija o osiguranju.

povecanje-prodaje-osiguranja-u-postojeci-ekonomskim-uslovima-800x545

Regionalna konferencija se 27. 09. 2019. godine organizuje u Beogradskom hotelu Crowne Plaza.

U poslednjih 15 godina ukupna premija osiguranja u Srbiji se jedva udvostručila, iako se očekivalo da će Srbija biti najbrže rastuće tržište u ovom delu sveta. Prema procenama aktuara, ako se izuzmu obavezne polise osiguranja od auto odgovornosti, manje od 20 posto stanovništva u Srbiji ima neku polisu osiguranja. Da li je uzrok samo slaba platežna moć stanovništva, ili postoji mogućnost osavremenjivanja prodajnih alata – jedno je od pitanja o kojim će se govoriti na konferenciji.

Konferenciju će otvoriti viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović, nakon čega sledi panel na kojem će učestvovati predsednici Izvršnih odbora pet najvećih osiguravajućih kompanija na tržištu Srbije: Mirko Petrović, predsednik IO Dunav osiguranja, Dragan Filipović, predsednik IO Generali osiguranja, Giorgio Marchegiani, predsednik IO DDOR Novi Sad, Zoran Blagojević, predsednik IO Wiener Stadtische osiguranja, Gordana Bukumirić, predsednika IO UNIQA osiguranja, Vladimir Đorđević, Udruženje za bankarstvo i osiguranje PKS.

Nakon panela sledi niz predavanja kompetentnih stručnjaka u oblasti unapređenja prodaje osiguranja:

  • Digitalizacija, automatizacija i primena veštačke inteligencije u rastu prodaje osiguranja
  • GDPR – Značaj zaštite podataka o ličnosti u finansijskom sektoru
  • Koje osobine treba da ima dobar prodavac osiguranja – kako ga pronaći, pridobiti i zadržati u kompaniji
  • Šta je najvažnije u prodaji osiguranja, i kako se postaje uspešan u ovoj oblasti
  • Kako pridobiti Milenijalce – na koji način im približiti osiguranje, i da li su „influenseri“ dobar kanal za širenje informacija o Prodaja osiguranja na Internetu, i uloga društvenih mreža u prodaji osiguranja
  • Unakrsna prodaja – iskustva iz regiona
  • Uloga data science u prodaji osiguranja i pronalaženju novih kupaca i kanala prodaje
  • Uloga neuronauke i neuromarketinga u povećanju prodaje u osiguranju

Konferencija je namenjena osiguravajućim društvima, posrednicima i zastupnicima, menadžerima prodaje osiguranja, bankama, lizing kućama i drugim finansijskim institucijama koje se bave prodajom osiguranja.

Organizator konferencije je portal www.sveoosiguranju.rs koji postoji više od 8 godina, informiše najširu publiku o najnovijim dešavanjima u oblasti osiguranja u zemlji i regionu, ukazuje na prednosti i nedostatke u odnosu između osiguranika i osiguravača, daje odgovore na nedoumice u vezi sa osiguranjem.