logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Odlični rezultati GRAWE osiguranja Banjaluka

BANJA LUKA • Predsednik Upravnog odbora Grawe koncerna Othmar Ederer rekao je za poslovni portal CAPITAL.ba da je izuzetno zadovoljan poslovnim rezultatima koje je njihova kćerka firma u Banjaluci ostvarila u prošloj godini posebno ističući rast premije od 17 odsto i dobiti od čak 65 odsto na 1,28 miliona KM.


Ederer je nakon današnje sednice Skupštine akcionara Grawe osiguranja Banjaluka rekao je da je 2015. godina bila vrlo uspešna za ovo društvo, koje je već 15 godina prisutno na tržištu RS.

„Uspeli smo ostvariti vrlo zavidan rast premije. Povećali smo našu bilansnu sumu i kapital. Posebno nas raduje što smo uspeli ostvariti sva naša obećanja koja smo dali klijentima“, rekao je Ederer.

Govoreći o poslovanju Grawe koncerna, Ederer je rekao da je 2015., takođe, završena veoma uspešno.

„Postigli smo rast premije u celom koncernu od dva odsto, što nije malo i nije lako s obzirom da smo prisutni na tržištima na kojima je bilo veoma teško postići bilo kakav rast. Aktivni smo i na tržištima koja bi danas mogli okarakterisati i kao kritična, kao što je Ukrajina u kojoj je još uvek na jednom delu rat i gdje je valuta pod velikim pritiskom. I pored svega što nas prati, u tom poslu smo bili vrlo uspešni u 2015. godini“, naglasio je Ederer.

On je istakao da kompanija Grawe nije aktivna samo u osiguranju, već i u drugim oblastima kao što su nekretnine i bankarstvo.

„U prošloj godini smo kupili jednu malu banku i vrlo uspešno je integrisali u naš koncern. Naravno, kao i svake godine, investirali smo i u nekretnine i povećali naš portfelj. I u narednim godinama želimo biti prisutni u svim tim oblastima. Dakle, ostajemo aktivni u osiguranju, koje je osovina, ali i u nekretninama i u bankama“, naglasio je Ederer.

Kazao je da su i u Banjaluci vrlo aktivni ne samo u osiguranju, nego i u nekretninama, navodeći kao primer zgradu u kojoj je sedište društva.

„Zadovoljni smo i sa razvojem poslovanja u prva dva meseca ove godine. Takođe, razvoj dela koji se tiče nekretnina je pozitivan. Verujem da smo uspeli izgraditi kvalitetan objekat, dobro opremljen, sa dobrim servisom za klijente i vidimo da je odziv klijenata veoma dobar i verujemo da će ova nekretnina još dugo živeti“, naglasio je Ederer.

Grawe osiguranje Banjaluka završilo je prošlu godinu sa premijom od 15,2 miliona KM ili 17,3 odsto većom premijom u odnosu na 2014. godinu. Dobit osiguranja je iznosila 1,28 miliona KM što je za 65 odsto više u odnosu na godinu ranije.

Grawe osiguranje Banjaluka u ovoj godini planira rast premije od pet odsto u odnosu na 2015., a u ovom društvu ističu da su već u prva dva meseca imali rast od 8,3 odsto, tako da će plan biti i značajno premašen.

Grawe Banjaluka je prvo društvo za osiguranje sa stranim kapitalom koje je osnovano u Republici Srpskoj i u oktobru proslaviće značajan jubilej, 15 godina rada na tržištu.

Izvor:www.capital.ba
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…