logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Nova sezona projekta Sportom protiv dijabetesa

SRBIJA • Besplatni treninzi za decu sa dijabetesom u pet gradova širom Srbije.

U želji da doprinose unapređenju zdravlja naših najmlađih sugrađana, kompanija Wiener Städtische osiguranje je, drugu godinu za redom, podržala projekat Sportom protiv dijabetesa (TIP 1)

Srbija je vodeća zemlja u Evropi po broju dece mlađe od 14 godina koja imaju dijabetes.

Kako je fizička aktivnost važna u prevenciji nastanka i u kontroli ove bolesti, kroz ovaj projekat deci oboleloj od šećerne bolesti biće omogućeno da jednom nedeljno imaju besplatne sportske treninge u pet gradova u Srbiji. Od ove godine, podršku projektu dao je i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije (ZSMSRS) kroz besplatna testiranja za decu sa dijabetesom. Projekat će, šestu godinu za redom, realizovati sportski klub Vašarište iz Kragujevca, koji je ujedno i inicijator projekta.

Svečano otvaranje nove sezone projekta Sportom protiv dijabetesa organizovano je u Beogradu 28.02. u 13h u Sportskoj akademiji Senjak. Na otvaranju, prisutnima su se obratili: Borko Marinković, inicijator projekta i predsednik SK Vašarište, Dragana Nerandžić, rukovodilac službe za marketing u WSO, Aleksandar Stanković, lekar, predstavnik ZSMSRS i Mateja Marinković, promoter projekta. Podršku ovom projektu dali su i glumica Anđelka Prpić, koja je vodila program, kao i voditelj Dejan Pantelić, koji je nakon zvaničnog otvaranja vežbao zajedno sa decom.

U Srbiji od šećerne bolesti boluje više od 8,2% stanovništva, a broj dece ispod 14 godina koja oboljevaju od ove bolesti iz godine u godinu raste. Zato je naša kompanija odlučila da nastavi sa podrškom projektu Sportom protiv dijabetesa, u želji da pomognemo ovoj deci da se uz određene mere, savete i disiplinovan način života dalje razvijaju i odrastaju. Kroz ovaj projekat, mi smo omogućili deci oboleloj od dijabetesa da jednom nedeljno imaju besplatne treninge fudbala, badmintona i školicu sporta. Kao i prethodne  godine, besplatni treninzi biće na raspolaganju deci u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, a od ove godine proširili smo projekat i na Niš i Čačak.- izjavila je Dragana Nerandžić.

nova-sezona-projekta-sportom-protiv-dijabetesa-3

Pored besplatnih sportskih aktivnosti, radićemo i na edukaciji dece i nastavnika u osnovnim školama o dijabetesu. U po dve osnovne škole u gradovima koji su obuhvaćeni ovom akcijom, uključićemo se u časove fizičkog vaspitanja. Cilj nam je da osnovce motivišemo da se bave sportom, ali i da radimo na tome da ova deca ne budu diskriminisana od strane svojih vršnjaka i okoline. Pored toga, edukovaćemo i nastavnike  o problemu šećerne  bolesti i kako da reaguju ukoliko u razredu imaju učenike obolele od ove bolesti, izjavio je Borko Marinković tom prilikom. Drago mi je da smo od ove godine dobili još jednog partnera na projektu – Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Oni  će obezbediti stručno-edukativnu podršku i praćenje psihofizičkog razvoja određenog broja dece uključenih u ovaj projekat.

nova-sezona-projekta-sportom-protiv-dijabetesa-1

Od sada, besplatni treninzi biće dostupni osnovcima u tri grada – Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu, sa pauzama u toku školskog raspusta, i to na sledećim lokacijama:
  •   •   Beograd – badminton, u SC Slodes, Borska 92f i školica sporta u SA Senjak, Andre Nikolića 29
  •   •   Novi Sad – treninzi u Školici sporta OLEE, Novosadskog sajma 37 i SC Oaza, Bulevar Evrope 17
  •   •   Kragujevac – školica sporta u sportskoj sali Prirodno matematičkog fakulteta, ul. Radoja Domanovića 12
Od marta, treninzi će biti dostupni i mališanima u Čačku, a od aprila i u Nišu. Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu  www.sportomprotivdijabetesa.com, kao i na fejsbuk stranicama  www.facebook.com/sportom.protiv.dijabetesa i  www.facebook.com/WienerStadtischeOsiguranjeSrbija. Izvor: wiener.co.rs
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…