logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

SRBIJA • Narodna banka Srbije organizuje od 12. do 16. marta brojne aktivnosti koje su namenjene mladima svih uzrasta i obeležava Svetsku nedelju novca.

Podizanje nivoa ekonomskog znanja i svesti.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (Child and Youth Finance International – CYFI) obeležava svake godine u celom svetu.

Cilj obeležavanja Svetske nedelje novca je da se najmlađa populacija upozna sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija preko odgovarajućih, njima prilagođenih didaktičkih materijala, radionica, predavanja i drugih aktivnosti.

NBS će organizovati radionice „Moj budžet i ja“, „Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama“ i „Dinar naš novac“ kako bi mlade uputila kako razumno da upravljaju novcem i da planiraju budžet.

nbs-svetska-nedelja-novca-2018

Planirano je i održavanje turnira u edukativnim igrama kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme „Inflacija“ i „Dina – nacionalna platna kartica“.

Jedan od strateških ciljeva Narodne banke Srbije jeste i podizanje nivoa ekonomskog znanja i svesti o tome u društvu, posebno ako se imaju u vidu sve složeniji finansijski proizvodi i povećani rizici pri njihovom korišćenju.

Svetska nedelja novca predstavlja globalnu akciju čiji su ciljevi edukacija dece i omladine o novcu, štednji, preduzetništvu i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti. Aktivnosti u okviru Svetske nedelje novca organizuju škole, univerziteti, ministarstva, centralne banke i druge finansijske, obrazovne institucije širom sveta.

U izložbenom prostoru NBS biće organizovanje tematske izložbe.

Saznajte više… →   

VESTI iz osiguranja  |  Budite u toku…