logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Milenijum osiguranje zabeležilo rast premije i dobiti

SRBIJA • Milenijum osiguranje a.d.o. ostvarilo je 2,64 milijarde dinara zarađene premije u 2016, što je povećanje od 7,8% u odnosu na prethodnu godinu.

Revidirani rezultati pokazuju rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, navodi se u saopštenju ove osiguravajuće kuće.

Milenijum: Pozitivni pokazatelji poslovanja Osiguranja.

Bruto fakturisana premija iznosi 2,78 milijardi dinara i u odnosu na raniju godinu veća je za 9,2%, a takav rast značajno je veći od rasta ukupnog tržišta osiguranja. Rast je ostvaren i u svim vrstama osiguranja iz palete proizvoda Milenijum osiguranja: tržišno učešće u segmentu autoodgovornosti povećano je na 8%, dok je ukupno tržišno učešće u segmentu neživotnih osiguranja poraslo na 4,2% – dodaje se u saopštenju.

Kombinovani racio, kao jedan od važnijih pokazatelja uspešnosti u segmentu neživotnih osiguranja u 2016. godini iznosi 98,5% (u 2015. – 100,3%). Iskazana dobit u 2016. godini iznosila je 279,5 miliona dinara (dok je u 2015. godini ona bila 23,9 miliona dinara)

Ljubiša Veljković, predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja, kaže da su pozitivni pokazatelji poslovanja rezultat uspešno sprovedene reorganizacije i usmerenja na tržište i prodaju.

Učinjen je veliki korak u razvoju prodajne mreže i diversifikaciji prodajnih kanala, kao i unapređenju i razvoju novih proizvoda i usluga, čime je stvorena čvrsta podloga za budući rast. U nastavku transformacije kompanije prema dugoročnoj održivosti, naš fokus i u narednom period ostaje u celosti na osiguranicima i tržištu, te jačanju tržišne pozicije i povećanju efikasnosti poslovanja – rekao je Veljković.

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…