logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Aranđelovac: Srpski dani osiguranja

SRBIJA • Prvi Srpski dani osiguranja biće održani od 28. do 30. novembra u Aranđelovcu, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Dani osiguranja prvi put u Srbiji!

Na konferenciji, koju organizuje Udruženje osiguravača Srbije, predstavnici osiguravajućih kuća, visoki državni zvaničnici kao i domaći, regionalni i stručnjaci iz inostranstva, razmatraće reforme u oblasti osiguranja sa akcentom na bezbednost u saobraćaju i osiguranje u poljoprivredi.

dani osiguranja

Učesnici će pokušati da izgrade platformu za argumentovanu i konstruktivnu raspravu kroz 10 panela i dva okrugla stola sa otvorenim diskusijama.

Ponosni smo što, po prvi put, pokrećemo ovakav vid razmene znanja i iskustva, ali i planova za budućnost teme osiguranja uopšte. Neprocenjiva je prilika da predstavnici države zajedno sa osiguravajućim kućama na jednom mestu istaknu značaj pojma osiguranja i da ga zajednički implamentiramo direktno u Zakone, kad za to dođe vreme. Takođe, ova tema je važna i za same građane kako bi se podigla svest javnosti, što smo i započeli kroz prošlogodišnju kampanju “Osiguraj budućnost“, koja je dobila i svoj epilog u vidu nagrade na ovogodišnjem Kaktus festivalu – istakao je Duško Jovanović, predsednik Udruženja osiguravača Srbije.

Konferenciju će otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja će o trenutnoj situaciji na srpskom tržištu osiguranja govoriti na panelu “Stanje i izazovi nadzora domaćeg tržišta osiguranja“.

Prvog dana konferencije govoriće se o direktivama Solvency II. Prisutni će moći da čuju stavove i mišljenje na tu tema od jednog od tvoraca tog koncepta, prof. Karela Van Hullea, kao i iskustva iz Slovenije i Hrvatske. Stručnu raspravu prvog dana konferencije zatvaramo okruglim stolom na temu “Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju“ na kojem će, pored osiguravača, učestvovati i predstavnici MUP, Ministarstva finansija, NBS i Poreske uprave.

Drugog dana konferencije na panelima će biti reči o životnom osiguranju i bankoosiguranju. Okrugli sto biće posvećen uticaju države na razvoj osiguranja u poljoprivredi, a odgovor na pitanje kako unaprediti taj vid osiguranja daće nam stručnjaci iz osiguravajućih društava, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija, PKS i univerzitetski profesori.

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…