logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2022 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Danas ne razmišljam… i dalje plaćam osiguranje za svoj stan

Po nagovoru komšije, pre nekoliko godina, otišao sam u poslovnicu osiguranja koja se nalazi u neposrednoj blizini, želeći da se raspitam o osiguranju stana.

Rekao bih po nagovoru, jer iako sam znao da je osiguranje potrebno, nije mi se činilo da se bilo šta meni može desiti. Bacanje para rekao bih tad!

Iskustva sa osiguranjem – Andrija Jović, 56 godina, Lazarevac

Imao sam sreću, pa sam u osiguranju naišao na osobu veoma ljubaznu i rekao bih stručnu, koja mi je jasno objasnila od kojih se rizika treba osigurati i šta koji paket osiguranja podrazumeva.

Ponuda za osiguranje stana i stvari od požara, izliva vode, provalne krađe i još nekih rizika iznosila je oko 5.000 dinara godišnje. Zahvalio sam se i rekao da ću još malo razmisliti.

Bio sam iznenađen da osiguranje stana ne košta puno. Mislio sam da je mnogo više. Dani su prolazili, svaki dan sam sebi govorio da mi je osiguranje potrebno, ali nikako. Čak me je i komšija, pitao šta sam uradio…

Konačno sam se, posle mesec odlučio i zaključio osiguranje za svoj stan od 46 m2 .

Tri godina sam već bio osiguran, ništa se nije dešavalo, a ja sam plaćao osiguranje, rekao bih, da je to za mene postalo potpuno normalno. Nekako se čovek navikne i ne osećate mesečni izdatak za osiguranje.

Prošlog leta, neka cev je pukla u sklopu zgrade koja je uzidana između spratova, a u mom stanu koji je na drugom spratu, ceo plafon i zid u kupatilu bio je poplavljen, malter je počeo da otpada.

Prijavio sam štetu osiguranju i pitao se šta će se desiti, da li će mi išta isplatiti, možda će reći da to nije osigurano, da nisam preduzeo dovoljno brige ili nešto drugo.

Došao je čovek iz osiguranja, slikao štetu, popunio je zapisnik i rekao mi je da će nakon obračuna, prijavljena šteta biti pozitivno rešena. I stvarno, nedugo zatim, uplatili su mi na račun oko 30.000 dinara za sanaciju plafona, zida, ruke majstora i krečenje. Dobio sam i specifikaciju nephodnih radova, odnosno rešenje.

Moj prijatelj Velja, po struci je moler, tako da sam njega zamolio da mi pomogne. I zaista, sve je sredio, izmalterisao plafon, zalepio par pločica koje su otpale sa zida, izgletovao…  Pošto je ostalo još novca, a potrošio sam do tada, oko 14.000 dinara, za ostatak smo zajedno okrečili skoro ceo stan.

Ruke majstora, nisam plaćao, a nekako mi je ovaj ceo događaj i pored štete koju sam imao, ostao u  lepom sećanju. Sa jedne strane, nisam morao iz svog džepa da dajem novac za popravka, a sa druge, bila je ovo prilika da se ispričam sa svojim prijateljem, kome se ovim putem, još jednom zahvaljujem na pomoći.

Danas ne razmišljam… i dalje plaćam osiguranje za svoj prvi i jedini stan, a preporučujem i Vama da se zaštitite.

Andrija Jović, 56 godina, Lazarevac

Tagovi: #osiguranje  

Ocenite Vaše iskustvo sa osiguranjem

[]
1 Step 1

Slanjem poruke dajete lični doprinos unapređenju odnosa i komunikacije korisnika i davaoca usluga osiguranja. Samo polja označena sa * su obavezna. Hvala!

Imate iskustvo sa:(izaberite Osiguravača)
Ocenite Osiguravača
12345
USLUGA / servis
KVALITET ugovora / polisa
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right