logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Generali: Veći neto profit i bolji rezultat

ITALIJA • Generali grupa ostvarila je rast operativnog rezultata od 4,1 posto na 2,588 milijarde eura u prvih šest meseci 2017. godine, a neto profit povećao se na 1,221 milijarde eura. Analizirani operativni RoE bio je 13,6 posto, u skladu s planovima.

Prihod od životne premije dostigao je 5,7 milijarde eura, što je godišnji pad od 23 posto.

Rezultat je to selektivnije underwriting politike u štednim proizvodima i ciljanog rebalansa prema proizvodima koji nude sigurniji povrat ulaganja. Životna bruto pripisana premija pala je za 1,8 posto (25,3 milijarde eura) zbog već spomenutih strateških ciljeva, štedni proizvodi, takođe su pokazali pad (-15,5 posto), ali su unit-linked polise doživele značajan rast od 30 posto, posebno u Italiji i Francuskoj.

Rast je zabeležen i u neživotnom osiguranju, s povećanjem od 1,5 posto na 11,3 milijardi eura zahvaljujući rastu u autoosiguranju od 3,7 posto, posebno u Nemačkoj, Srednjoj i Istočnoj Europi i u Severnoj i Južnoj Americi. Takođe  i u drugim neživotnim osiguranjima rezultat je bio pozitivan (0,8 posto). Ukupna bruto premija grupe dostigla je 36,6 milijardi eura, što je neznatno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (0,8 posto).

Philippe-Donnet-CEO-Generali-group

Philippe Donnet, CEO Generali grupe, rekao je da rezultati u prvom polugodištu potvrđuju da je poslovanje stabilno. Kombinirana kvota od 92,9 posto je na odličnom je nivou. Rast neživotnih osiguranja zajedno sa kvalitetnim i kontinuiranim prihodom od životnog osiguranja rezultat su našeg fokusiranog i discipliniranog pristupa rastu. Uspešna implementacija našeg strateškog plana doprinela je rastu profita od 3,7 posto, kao i operativnom RoE, koji je iznad ciljanog, rekao je Donnet. Izvor: svijet osiguranja
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…