logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Dunav osiguranje | Projekat edukacije o životnom osiguranju

BEOGRAD  • Edukacija na temu životnog osiguranja i regrutacije novih agenata prodaje održana je danas u prostorijama opštine Savski venac, koja taj projekat sprovodi na inicijativu i u saradnji sa kompanijom Dunav osiguranje.
Dunav osiguranje i SO Savski venac predstavili „Otvorene dane“

Predsednik Izvršnog odbora te kompanije Mirko Petrović izjavio je da je cilj projekta zapošljavanje građana u kompaniji „Dunav“ koji bi radili na poziciji agenata osiguranja i da će im ova edukacija pružiti više informacija o toj poziciji, proizvodima iz delatnosti osiguranja, veštinama prodaje.

Kako je istakao, svim polaznicima biće pružene informacije o uslugama životnog osiguranja, koji će nakon tih edukacija biti spremni da se regrutuju za tu poziciju.

„Ovo je zajednički projekat opštine Savski venac i kompanije Dunav sa ciljem da se građanima pruže informacije o uslugama i proizvodima koje naša kompanija nudi“, poručio je Petrović. Prema njegovim rečima, radi se o kompaniji koja predstavlja najveći srpski brend, sa godišnjom premijom od skoro 200 miliona evra i sa najvećom prodajnom mrežom u Srbiji, te da će, kako kaže, budući agenti prodavati proizvod koji je najkvalitetniji i nosi najveće poverenje građana Srbije.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović ukazala je na to da je opština koju ona vodi rado prihvatila inicijativu kompanije „Dunav“. Ona je dodala da je smanjenje broja nezaposlenih zajednički cilj kako opština tako i preduzeća.

„Opština Savski venac uvek rado prihvata ovakve inicijative i nadam se da će se i druge društveno odgovorne kompanije javiti kako bismo mogli da sprovedemo što više ovakvih projekata i edukacija“, rekla je ona.

Kako je naglasila, edukacija „Otvoreni dani“ namenjena je polaznicima svih životnih doba koji žele da saznaju nešto više o životnom osiguranju, a neki i da dobiju posao. „Ovde su ljudi ne samo sa Savskog venca već i sa cele teritorije Beograda. Do sada se prijavilo nekoliko desetina ljudi, imamo još kapaciteta i nakon ovog dana raspoloženi smo da opet održimo jednu takvu edukaciju“, naglasila je Vujovićeva.

Direktorka prodaje životnih osiguranja Nikoleta Šubet najavila je da će takve edukacije najverovatnije biti održavane na svaka tri meseca, te da će tu dinamiku utvrđivati u zavisnosti od broja potencijalnih kandidata. „Iznenađeni smo velikim brojem biografija koje su pristigle danas, pretpostavljam da će dinamika biti češća“, istakla je ona. Šubet je podvukla da u ovom trenutku kompanija „Dunav“ ima preko 300 agenata u celoj Srbiji, te da se nada da će područje Beograda biti bolje pokriveno nakon pokretanja inicijative. Edukaciji su, osim mladih, prisustvovali i nešto stariji građani u nameri da unaprede svoje dosadašnje karijere sticanjem znanja i veština koje im kompanija „Dunav osiguranje“ može omogućiti.