logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Dobit Dunava u prvih šest meseci 830 miliona RSD

SRBIJA •  U prvih šest meseci DUNAV osiguranje je ostvarilo bruto premiju od 12,4 milijarde RSD što je za 8,4% više u odnosu na isti period protekle godine i 9,2% bolje u odnosu na plan, podaci su iz polugodišnjeg izveštaja ove osiguravajuće kompanije.

 Dunav osiguranje: Rast bruto premije od 8,4%

Najveći udeo u ukupnoj bruto premiji zabeležilo je osiguranje od odgovornosti zbog upotrebe motornih vozila (41,1%), zatim ostala osiguranja imovine (23,2%), te osiguranje imovine od požara i drugih opasnosti (9,7%).

Rashodi naknada šteta i ugovorenih iznosa dostigli su 3,8 milijardi RSD što predstavlja pad od 9,2% u odnosu na isti period prošle godine (manje za 2,3% u odnosu na plan). Neto profit kompanije u periodu januar-jun dostigao je 830,3 miliona RSD u odnosu na 134,7 miliona RSD u istom periodu prošle godine.

Kako se navodi u izveštaju, cilj kompanije je da u 2016. ostvari rast bruto premije neživotnih osiguranja od 5,2%, rast bruto premije životnih osiguranja od 7%, i omogući akcionarima isplatu dividende od 88 RSD po akciji. Iz prošlogodišnje dobiti Dunav osiguranje je akcionarima isplatilo dividendu u bruto iznosu od 42 RSD po akciji.

Izvor: Belex, Wisebroker
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…