logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Croatia osiguranje direktno ulazi na slovenačko tržište

SLOVENIJA • Hrvatska Adris Grupa i njen osiguravač Croatia osiguranje dobili su dozvolu nadzorne agencije za direktan ulazak na slovenačko tržište osiguranja, piše ljubljanski Dnevnik.

Hrvatski osiguravač odlučio se za samostalan ulazak na tržište, iako ima manjinske vlasničke udele u najvećim slovenskim kućama Savi Re i Zavarovalnici Triglav.

 Croatia osiguranje direktno ulazi na slovenačko tržište.

Mogućnost direktnog ulaska na slovenačko tržište hrvatski osiguravač analizirao je pre nekog vremena. Spekulisalo se da su procenili da se direktan ulaz ne isplati ili da su čekali na rasplet sa sticanjem udela u Savi Re. Da pripremaju plan za direktan ulazak na tržište Slovenije paralelno sa dobijanjem saglasnosti za udeo u Savi Re potvrdili su u Adrisu.

To ne menja naše planove. Cilj Adris grupe je da postane u svim poslovima, kojima se bavi, pa i u industriji osiguranja, vodeća kompanija u regiji. Nameravamo to da postignemo kroz organski rast i preuzimanja uspešnih osiguravajućih društava. U konkretnom slučaju, ostajemo akcionari u Save Re i Zavarovalnici Triglav, naveli su.

Prvu odluku o preuzimanju udela u Savi Re, Adris će od AZN-a dobiti krajem avgusta, kada agenciji ističe rok za donošenje odluke o zahtevu Croatia osiguranja za sticanje 20 posto udela. U jesen agenciji ističe rok za odluku o zahtevu za kupovinu 33 posto udela u Savi Re, koji su AZN-u zajedno uputili i Adris i Croatia osiguranje.

Izvor: SEEbiz
VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…