logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

AXA osiguranje odlazi sa srpskog tržišta!

SRBIJA • AXA Grupa saopštila je danas da je sklopila ugovor sa Vienna Insurance Group-om o prodaji svojih kompanija za životno i neživotno osiguranje u Srbiji, kao i da izlazi sa srpskog tržišta.

 Vienna Insurance Group preuzima AXA osiguranje u Srbiji
U skladu sa ugovorom, Vienna Insurance Group AG steći će 100 odsto učešća u kompanijama AXA Životno osiguranje a.d.o. Beograd i AXA Neživotno osiguranje a.d.o. Beograd.

Nakon završetka transakcije, kompanija Vienna Insurance Group bi, zajedno sa svojim postojećim poslovanjem u Srbiji, zauzela 4. mesto na tržištu osiguranja, sa očekivanim tržišnim učešćem od 11 odsto . Klijentima obe kompanije biće pružena odlična prilika da istovremeno ostvare korist od iskustva koje Vienna Insurance Group ima kao vodeća austrijska osiguravajuća kuća i lider u centralnoj i istočnoj Evropi, i globalne poslovne prakse koju je AXA primenila na srpskom tržištu kroz svoje kompanije u Srbiji.

Ovim sporazumom udružuju se snaga brenda Wiener Städtische Osiguranja u Srbiji i jedinstvena digitalna platforma AXA Osiguranja u kombinaciji sa stručnim timom, prisustvom u bankoosiguranju i ekspertizom u oblasti malih i srednjih preduzeća.

Ugovorne strane su se sporazumele da ne objavljuju uslove i detalje transakcije.

Transakcija će se završiti nakon što se ispune uslovi predviđeni ugovorom i dobiju saglasnosti regulatornih tela. Obe strane su se saglasile da ne objavljuju kupoprodajnu cenu.

Kao najbrže rastuća kompanija u Srbiji u protekle četiri godine, AXA Osiguranje je steklo imidž veoma uspešne kompanije koja ima inovativan i sposoban menadžment tim. Zato AXA Osiguranje predstavlja odličnu osnovu za rast i ostvarivanje rezultata, što za ambicioznog investitora koji je fokusiran na Balkan kao strateško tržište, predstavlja jedinstvenu priliku za razvoj.

Vienna Insurance Group je vodeća osiguravajuća kompanija u Austriji, kao i u centralnoj i istočnoj Evropi, sa oko 50 kompanija u 25 zemalja i 23.000 zaposlenih. Wiener Städtische Osiguranje u Srbiji ostvarilo je više od 65 miliona evra premije u 2015. godini i ima tržišno učešće od 9,3 odsto.

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…