logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete i unapređenje komunikacije između korisnika i pružalaca usluga osiguranja.

2021 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

AXA Grupa objavila godišnje rezultate

PARIZ • Skok prihoda i visok profit.

AXA Grupa, koja u Srbiji posluje preko AXA Osiguranja, objavila je na konferenciji za novinare u Parizu poslovne rezultate u 2015. godini. Ukupni prihodi kompanije dostigli su 99 milijardi evra, što je za 7 odsto više nego godinu dana ranije.


Neto dobit na kraju prošle godine iznosila je 5,6 milijardi evra. Zbog dobrih finansijskih pokazatelja poslovanja, Bord direktora AXA Grupe predložio je iznos dividende od 1,1 evro po akciji, što predstavlja rast od 14 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Ukupan vlasnički kapital dostigao je iznos od 68,5 milijardi evra.

„Zadovoljni smo što smo uspešno završili prošlu godinu i time sa uspehom sproveli petogodišnji plan AXA Ambicija, koji je kompaniju učinio fleksibilnijom, agilnijom i efikasnijom. Ovo je zajednički rezultat. Želeo bih najsrdačnije da zahvalim našim klijentima na poverenju, a svim našim timovima i prodaji na nepokolebljivoj privrženosti i predanom radu“, izjavio Henri de Kastri, predsednik i generalni direktor AXA Grupe, istakavši da je racio solventnosti dostigao nivo od 205% i da je za 4 poena veći nego prethodne godine.

Na kraju prošle godine AXA Grupa poslovala je u 59 zemalja sveta sa 161.000 zaposlenih i preko 103 miliona klijenata. Već sedam godina zaredom brend AXA Grupe je vodeći globalni brend u osiguranju, po izboru prestižne konsultantske kuće Interbrend. Od 2010. godine AXA Grupa posluje u Srbiji, a AXA Osiguranje je već tri godine zaredom najbrže rastuća osiguravajuća kuća na domaćem tržištu po prihodima.