Počnite planirati

Wiener osiguranje VIG dobitnik priznanja FIPA


Wiener osiguranje VIG dobitnik priznanja FIPA

BIH • Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. Banjaluka je na ovogodišnjem izboru kojeg je organizovala Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) dobilo priznanje za jednu od najuspješnijih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Wiener osiguranje VIG dobitnik priznanja FIPA za najznačajnije strane investitore u BiH

Generalnom direktoru Wiener osiguranja VIG Srđanu Šuputu prigodnu plaketu je uručio ministar trgovine Federacije BiH Zlatan Vujanović.

„Ovo priznanje nije samo značajno za nas, već i za grupu kojoj pripadamo. Vienna Insurance Group je najveća osiguravajuća grupacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je tokom posljednjih pet-šest godina intenzivno ulagala u Bosnu i Hercegovinu. Izuzetno nam je drago što je država prepoznala uložene napore, ovo nam predstavlja znak da smo na pravom putu i svakako predstavlja podstrek za dalji razvoj i rast Wiener osiguranja VIG“, rekao je g. Šuput ovim povodom.

Tradicionalna manifestacija „Izbor najznačajnijeg investitora u BiH”, održana je u utorak, 18.12.2018. godine u Sarajevu, a Wiener osiguranje je ove godine bila jedina kompanija iz finansijskog sektora koja se našla među laureatima.

„Investicije u BiH su pReko potrebne pre svega zbog unapređenja same ekonomije, konkurentnosti na tržištu, otvaranja novih radnih mjesta, ali i svega ostalog što čini jednu državu sa kvalitetnim rastom i razvojem“, zaključio je g. Šuput.

VESTI iz osiguranja  |  Budite u toku…

 


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *