Počnite planirati

Sava RE preuzela Energoprojekt Garant


Sava RE preuzela Energoprojekt Garant

SRBIJA • Slovenački osiguravač Sava RE saopštio je u petak, 9. marta 2018. godine, da je kupio 93% akcija srpskog osiguravača Energoprojekt Garant, specijalizovanog za osiguranje od odgovornosti.

Društvo Sava Re je većinski udeo u Energoprojekt Garantu kupilo na Beogradskoj berzi.

U narednom periodu žele da postanu jedini vlasnik Energoprojekt Garanta i da izvrše pripajanje svom postojećem društvu u Srbiji.

Kompanija Sava Re je ugovor o kupovini Energoprojekt Garanta sklopila s beogradskim društvom Energoprojekt Holding u novembru prošle godine, a osim saglasnosti Narodne banke Srbije potrebne su bile dozvole i ostalih regulatora, koje su pristigle prošlog petka.

Osiguravajuće društvo Energoprojekt Garant posluje od 1992. godine, jedno je od manjih na tržištu Srbije i specijalizovano je za građevinska i osiguranja odgovornosti. Takođe, dodaju da su se odlučili za preuzimanje s ciljem dalje diversifikacije portfelja osiguranja u Srbiji u smeru neživotnih osiguranja. Kada Sava Re postane jedini vlasnik Energoprojekt Garant, nameravaju spajanje sa kompanijom Sava neživotno osiguranje iz Beograda.

Grupa Sava Re, osim u Sloveniji, ima kompanije u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Predsednik Uprave Marko Jazbec kaže da razmatraju mogućnosti akvizicije na bosansko i albansko tržište. On dodaje kako bi manjim preuzimanjima želeli da ojačaju i prisutnost na srpskom i hrvatskom tržištu, gde su trenutno mali igrač, ali im se ova tržišta čine vrlo značajnim.

VESTI iz osiguranja  |  Budite u toku…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *