Počnite planirati

Planovi Triglav grupe za 2018. godinu.


Planovi Triglav grupe za 2018. godinu.

SLOVENIJA • Triglav grupa  planira dobit pre oporezivanja u iznosu između 80 i 90 miliona eura, konsolidovanu bruto premiju osiguranja višu od 1 milijarde eura i kombinovani koeficijent na povoljnoj visini od oko 95 %.

Poslujemo profitabilno i bezbedno.

Poslovanje će se u 2018. godini prema predviđanjima odvijati u boljim makroekonomskim prilikama u regionu, a istovremeno može da se očekuje povećana konkurentnost tržišta osiguranja i nastavak smanjenja prihoda od investicija zbog niskih kamatnih stopa. Grupa Triglav će i dalje dosledno da sprovodi strategiju 2017-2020 u pravcu svoje vizije da dinamički razvija nove načine poslovanja, što je osnov odgovornog dugoročnog razvoja, te da i dalje posluje profitabilno i bezbedno, naveli su iz kompanije.

Kako su istakli, Triglav grupa, vodeća osiguravajuće-finansijska grupa u Sloveniji i u regionu Adria, nastaviće u 2018. godini sa striktnim sprovođenjem svoje strategije 2017-2020. Grupa očekuje da će na području osiguranja njeno poslovanja biti pod uticajem poboljšanih makroekonomskih prilika u regionu, koje će istovremeno pokrenuti još oštriju konkurenciju na njenim tržištima osiguranja. S obzirom na izglede u 2018. godini nastaviće se nepovoljne prilike na finansijskim tržištima s niskim kamatnim stopama.

Poslovanje Grupe ostaće u 2018. godini finansijski čvrsto i profitabilno. Grupa očekuje zadržavanje visokih kreditnih rejtinga »A« od strane obe priznate rejting agencije. Bruto dobit Grupe planirana je u visini između 80 i 90 miliona eura (plan za 2017. je između 70 i 80 miliona eura, navodi se u saopštenju Triglava.

U delatnosti osiguranja Triglav grupa će i dalje jačati svoje jake konkurentske prednosti, sprovodiće odgovarajuću tržišnu strategiju i prilagođavati prodajne aktivnosti i prodajne kanale potrebama svojih klijenata i posebnostima pojedinih tržišta. Grupa za 2018. godinu planira više od 1 milijarde eura fakturisane konsolidovane bruto premije osiguranja (plan za 2017. je oko 930 miliona eura). Na području masovnih štetnih događaja očekuju se slični trendovi kao i proteklih godina, te je stoga važno da Grupa brižno čuva odgovarajuću zaštitu kroz reosiguranje. Kombinovani koeficijent Triglav grupe planiran je na povoljnoj visini od oko 95 %, što je njegova prosečna ciljna strateška vrednost. S obzirom na nepovoljno finansijsko okruženje Grupa planira niže prihode od svog portfolija ulaganja u akcije. Investiciona politika ostaće, praktično, neizmenjena i usmerena u prioritetno utvrđivanje bezbednosti i likvidnosti uz postizanje odgovarajuće profitabilnosti, nastavili su.

U okviru upravljanja imovinom Grupa će da sledi strateška usmerenja povećavanja obima sredstava u upravljanju klijenata iz naslova neobavezne štednje i efikasnog upravljanja imovinom na nivou čitave Grupe.

Andrej Slapar, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, je izjavio: Za 2018. godinu smo sebi zacrtali ambiciozne ciljeve, planiramo veću premiju i veću bruto dobit u odnosu na planove za 2017. Uzeli smo u obzir predviđene prilike za naše poslovanje, a prvenstveno energiju ekipe i više od 5.000 saradnika Triglav grupe, koji predano i dosledno sprovode celokupan plan strateških aktivnosti određenih do 2020. godine. Sledeću godinu vidimo kao važan korak u pravcu naše vizije da dinamički razvijamo nove načine poslovanja, koji su temelj našeg odgovornog dugoročnog razvoja te da ujedno poslujemo profitabilno i bezbedno.

Izvor: bankar.me

VESTI iz osiguranja   |  Budite u toku…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>