Počnite planirati

Ivan Vučković, GENERALI osiguranje učvrstilo poziciju lidera na tržištu životnog osiguranja u Srbiji


Ivan Vučković, GENERALI osiguranje učvrstilo poziciju lidera na tržištu životnog osiguranja u Srbiji

GENERALI osiguranje Srbija je tokom 2015. godine nastavilo sa rastom u pogledu ukupne premije životnog osiguranja i tržišnog učešća, pre svega zahvaljujući dobrom portfoliu proizvoda i pronalaženju efikasnih rešenja u cilju pružanja još boljih usluga klijentima.

O rezultatima, poslovnim planovima i daljem razvoju tržišta životnog osiguranja u Srbiji, za Centar za Osiguranje govori Ivan Vučković, direktor Direkcije za prodaju osiguranja života GENERALI osiguranje Srbija a.d.o.

Koliko je životno osiguranje dostupno građanima, odnosno, prilagođeno našem životnom standardu?

Tokom poslednjih petnaest godina, životno osiguranje se u svakom pogledu dobro razvija na našem tržištu i ima ozbiljan trend rasta. Osiguravajuće kompanije su unapređivale svoju ponudu proizvoda i usluga i tako postale dostupne svima. Primera radi, GENERALI osiguranje Srbija, shodno zahtevima klijenata, a u skladu sa vremenom u kojem živimo, razvilo je različite vrste proizvoda. Oni zadovoljavaju različite životne potrebe stanovništva, kako po visini premije, tako i po visini pokrića. Zbog toga, sa sigurnošću mogu da kažem da je danas, životno osiguranje dostupno svima.

generali-osiguranje-gos_baner 600x200px

Da li je potencijal srpskog tržišta životnog osiguranja dovoljno iskorišćen, posebno u odnosu na zemlje regiona?

Životno osiguranje još uvek nije dovoljno razvijeno kod nas, o čemu svedoči i broj osiguranih ljudi, koji ne prelazi 300.000. Zbog toga je potencijal našeg tržišta i dalje velik. Kada govorimo o kvalitetu ponude, standardima poslovanja i regulativi, naše tržište se ne razlikuje od tržišta zemalja u regionu, pa i u Evropi.

Da li ste zadovoljni poslovanjem GENERALI osiguranja u tekućoj godini i kakve rezultate očekujete do kraja godine?

Zadovoljni smo do sada postignutim rezultatima. Na kraju III kvartala 2015. godine ostvarili smo 33,99 % tržišnog učešća, čime smo učvrstili poziciju lidera , koju imamo već više godina. Konstantna edukacija prodajne sile, povećanje broja klijenata, rast premije, fleksibilnost ugovora, briga o klijentima, korišćenje novih tehnologija, novi proizvodi i pokrića koja uvodimo, daju nam za pravo da verujemo da ćemo zadržati poziciju broj 1 na tržištu životnih osiguranja u Srbiji.

Po čemu biste izdvojili ponudu GENERALI osiguranja u odnosu na druge osiguravajuće kompanije prisutne na srpskom tržištu?

Briga o klijentima, kvalitet pružene usluge, dobro obučena i široko rasprostranjena prodajna mreža i raznovrsnost proizvoda je ono što nas razlikuje od drugih. Praćenje potreba klijenata i adekvatno odgovaranje na iste zajedno sa skoro 190 godina iskustva Generali grupe na tržištu životnog osiguranja u Evropi, omogućava nam da klijentima pružimo najbolju uslugu. Ključ našeg uspeha je da stavljamo klijenta u centar svega što radimo.

Na koji uspeh Vašeg prodajnog tima ste lično ponosni?

Ponosan sam ostvarenim rezultatom i izvarednim rastom tržišnog učešća, koji su rezultat timskog rada, posvećenosti klijentima i širenju kulture osiguranja. Zadovoljstvo naših klijenata i preporuke koje nam daju je naš najveći uspeh.

Možete li nam reći nešto više o planovima za 2016.godinu? Na šta će biti usmerena strategija poslovanja i za koje proizvode očekujete da će biti najinteresantniji vašim klijentima?

Naši planovi ostaju nepromenjeni: kontinuirano poboljšanje proizvoda i usluga sa ciljem dodatnog povećanja zadovoljstva naših klijenata.

Da li podržavate inicijativu našeg Centra za osiguranje usmerenu u pravcu akcija promocije značaja osiguranja.

Svakako, neopodno je širiti kulturu osiguranja. Krajnji cilj je da svako u Srbiji ima polisu osiguranja života. Činjenica je da i dalje većina stanovništva nije dovoljno upućena u to šta osiguranje života zapravo jeste, a neka gorka iskustva iz prošlosti kreirala su negativan stav prema ovoj vrsti finansijske usluge. Zadatak svih nas je da približimo prednosti ove vrste osiguranja stanovništvu.

Naše iskustvo pokazuje da je edukacija savetnika za osiguranje i stanovništva ključna za to. Kada se klijentu dobro objasni proizvod, prava i obaveze koji proističu iz polise osiguranja života, zadovoljstvo je obostrano. U tom smislu, svaka podrška je dobrodošla.

I za kraj, koju poruku možete poslati našim građanima da osiguranje postane važna stavka u kućnom budžetu?

Osiguranje života je potreba, a ne luksuz. Život, zdravlje i imovina su najvrednije što pojedinac ima. Bez obzira na primanja, svako od nas treba da preduzme adekvatne aktivnosti kako bi finansijski zaštitio svoje najvrednije, od nepredviđenih okolnosti, za sebe i svoju porodicu. Živimo brz život, pun čestih promena. Iako imamo osećaj da smo naučili da se prilagodimo svakoj situaciji, na mnoge od njih ne možemo da utičemo. Životno osiguranje je tu da nama i našoj porodici pomogne da lakše prođemo kroz takve okolnosti.

Danas je životno osiguranje realna potreba modernog čoveka.

Posetite GENERALI osiguranje →   

 


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>